2023-04-17
荃湾近大窝口工厂区附近有间主打健康、新鲜即做、无任何添加同味精食品, 虽然店舖细细, 但咩都有, 有饭团, 炒肠粉, 炒面, 饭类, 飞碟, 手抓饼仲有高质糖水、杯装, 自家制樽装饮品。饭团, 饭类全系100%日本米同埋秘制日本醋, 即叫即做、分量十足。饭团一个仲大过我成个手掌。系附返工放工, 都可以去外卖都得, lunch或者晚餐食呢个绝对够食。鳗鱼玉子饭团- $46暖笠笠手工饭团🍙, 每款都采用新鲜食材制造, 即叫即做, 使用日本米, 秘制日本醋, 无味精, 无鸡粉, 每粒饭都水嫩弹牙。蒲烧鳗鱼汁, 整个饭团的味道比较浓郁, 能够吃到鳗鱼和玉子, 仲有啲青瓜丝, 好清新。饭食落松软, 新鲜, 湿润, 唔会好似出面买个啲冻饭团咁干同硬哂。我钟意呢个暖笠笠饭团🍙呀!手撕鸡粟米青瓜冷面($58)冷面🍝更是份量都大盒同多呀! 有少半盒凉伴麻酱混合青瓜, 另外半边系手撕鸡加粟米🌽🥒青瓜用麻酱伴冷面, 手撕鸡嫩滑, 加埋粟米加青瓜一齐食, 清新又饱肚, 冇哂罪恶感。即叫即做, 先家制, 真系够哂健康呀!甘桔柚子蜜桃胶 - $32桃胶真系滋补养颜嘅好食品, 桃胶有活血止渴的效用。桃胶本身系
鳗鱼玉子饭团- $46
手撕鸡粟米青瓜冷面($58)
甘桔柚子蜜桃胶 - $32
桃胶真系滋补养颜嘅好食品, 桃胶有活血止渴的效用。桃胶本身系冇味道, 可放在各类甜品中衬托其他食材。我叫咗甘桔柚子蜜加桃胶🍹, 清新柚子蜜加甘桔嘅酸酸甜甜, 好好饮呀! 滋润又解渴。佢仲有好多桃胶饮品配搭比你拣呀! 店主仲同我地讲, 嚟紧夏天会整多啲日式甜品饮品用桃胶配搭呀! 真系好期待呀!
店舖仲有几款热卖嘅自家制嘅糖水饮品, 好啱而家啲天气 店主话系佢哋每日新鲜煲, 保证新鲜制造。
#御米之家#性价比高#荃湾美食#日式饭团#手抓饼#美食推介#荃湾#hkfoodie#hkfood#tsuenwan #即制饭团#日本米饭团#健康 #healthy#食在荃湾#饭团#桃胶#冷面