2014-08-20 4174 浏览
一向经开K11都有留意呢间装潢一定吸引到女孩子眼光嘅餐厅,蛋糕卖相精致。电话订台都几FULL架,终于可以一尝啦!! FULL HOUSE系西餐加星马菜。但系食海南鸡同碗喇沙都要百几蚊,真系有啲吓亲,都系食返西餐好。呢度真系一个饭前饭后的新景点,之所谓景点就当然系有疯狂影相嘅地方,由门口,落楼梯,餐厅LOBBY,左边应该系VIP房,右边系大厅,女士们见到已经哗哗哗。地方甚广,但绝对唔贪心,为摆多几张台赚多几分钱而迫迫夹夹,地方干净,地下砖亦能见反光,蒲坐下已见人群四周影相。装修唔再讲,自己睇相就知景点有几丰富。就连个MENU都可以影一餐啦!!灯光选用柔和白光,配返主题,优雅不失可爱,恰到好处。太暗黄扮有情调反而令客人想睡。  饮品点了两款,都系SMOOTHIES,我系抹茶味,非常清新,选择配搭甚多,朱古力、香蕉等…朋友就点朱古力拼香蕉,香蕉味浓,但怕太甜不是我杯茶。Appetizer 点了菠菜蛋批,细细件,两个人share刚好,批够脆亦香,菠菜馅亦丰富,够热,味道不错。汤,龙虾汤两份share,份量都唔细,龙虾味浓唔腥,质地够「杰」,唔会太水,满意。不过配汤的大虾系以天妇罗去炸,失咗虾味

,左边应该系VIP房

朋友就点朱古力拼香蕉,香蕉味浓,但怕太甜不是我杯茶。
smoothies
菠菜蛋批
汤,龙虾汤两份share,份量都唔细,龙虾味浓唔腥,质地够「杰」,唔会太水,满意。不过配汤的大虾系以天妇罗去炸,失咗虾味,略嫌此举有点多余。
龙虾汤
MAIN COURSE点了一个露笋意大利饭及鸡肉蕃茄酱意大利粉
前者味浓,意大利饭质地刚好,非常喜欢。
露笋意大利饭
后者,意大利粉带辣,不过鸡肉质地非常差,「鞋」到以为系煲汤煲到唔要个旧猪肉嘅「鞋」同硬,更加无鸡肉味道,朋友唔提,我都唔记得系鸡肉~
鸡肉蕃茄意大利粉
甜品方面,好想点有齐蛋糕、奶冻、心太软…既甜品SET (绝对唔平,$180),但已经食唔落…唯有点个香蕉船。卖相同摆设已经同传统香蕉船有极大出入,香蕉非原条上,系切开一片片,前后两种味道雪糕,系朱古加同士多啤梨,仲有蓝莓围边,唔少得就当然有CREAM,咁多种食材放入口,又冻又酸又CREAMY,都几丰富。最特别要介绍就系香蕉船入面有一粒粒甜甜,卖相似系蜜糖粒嘅饼,甜但绝对唔会令人觉得讨厌,但系质地好痴牙,适合混埋CREAM食,中和返少少甜度,味道又唔会抢走,几有趣新鲜。
香蕉船
服务OVERALL亦很不错,又唔会催你,好落意帮你影相。真系好多人影唔停架!!闻说厕所影相都系一个景点,不过当日女厕全塞,感觉不太良好。

整体嚟讲系唔错,食物就比较参差,价钱方面略嫌贵咗少少。
2014-08-15
菠菜蛋批