2015-04-27
估唔到未必最理想既 Captain 糖都有得意的出品:0味道: ★★☆☆☆抵食: ★★☆☆☆服务: ★★★☆☆环境: ★★★☆☆★最高为5星(即全黑色)☆最低为0星(即全空白)分别有以下3样:1. Oreo 芝士饼 ★ ($12)2. 云尼拿雪糕配朱古力酱焦糖班戟(即热香饼) ★ ★ ($37)3. 荔枝雪糕配菠萝盎 ★ ★ ★ ($45)Oreo 芝士饼味道: ★☆☆☆☆抵食: ☆☆☆☆☆虽然系加$12,但我完全食唔到有乜水准可言,只系Oreo 饼底做得较硬身而已,因为佢既慕丝(mousse) 外层加内里既芝士,我食落真系麻麻地,强烈对比下饼底变得有口感。云尼拿雪糕配朱古力酱焦糖班戟(即热香饼)味道: ★★☆☆☆抵食: ★★☆☆☆大家睇图就见到朱古力酱焦糖完全系配料,起初以为个班戟有少许特色,个班戟做得比甜牙牙同老麦好,友人选既雪糕同班戟沾上中量既朱古力酱同焦糖,口感唔错同食完冇干身感觉,败笔既系雪糕比预期溶得快!味道: ★★★★☆抵食: ★★☆☆☆本身我唔打算入去哩间铺,不竟以前卖个价钱比较贵,是次见Menu 加左少许平价野,同埋有西瓜盎&菠萝盎,但我入去都系谂住食西瓜盅,因为菠萝
估唔到未必最理想既 Captain 糖
都有得意的出品:0
味道: ★★☆☆☆
服务: ★★★☆☆
环境: ★★★☆☆
★最高为5星(即全黑色)
☆最低为0星(即全空白)
分别有以下3样:
1. Oreo 芝士饼 ★ ($12)
3. 荔枝雪糕配菠萝盎 ★ ★ ★ ($45)
Oreo 芝士饼
味道: ★☆☆☆☆
抵食: ☆☆☆☆☆
云尼拿雪糕配朱古力酱焦糖班戟(即热香饼)
味道: ★★☆☆☆
Oreo 芝士饼
云尼拿雪糕配朱古力酱焦糖班戟(即热香饼)
荔枝雪糕配菠萝盎
抵食: ★★☆☆☆
本身我唔打算入去哩间铺,不竟以前卖个价钱比较贵,是次见Menu 加左少许平价野,同埋有西瓜盎&菠萝盎,但我入去都系谂住食西瓜盅,因为菠萝盅哩一种咁既甜品,存货同整都比较麻烦,所以咁恶搞既野,拎黎做绰头呃人入去吧!
最主要系季节限量供应,通常都系得西瓜,最后系有得拣菠萝,最后菠萝盎出到黎,颜色味道都超班,远抛离明师傅既西瓜盎,质素高几等!芒果虽然得少量,竟然系甜既芒果真系比较少见。
但败笔既系菠萝内笼比较窄,材料放得比较少,因为甜品师偷懒或悭料既关系,放得6粒凉粉,3小块芒果,2粒小蜜瓜,4粒菠萝粒,同埋雪糕一小球,性价比有点低,胜在材料够新鲜同埋罕见的甜品类别,食落有种比较惊喜的感觉,主因系西瓜盎成日都见同食材非当做的季节。
环境同摆设,未有令我耳目一新感觉,摆设一般,Menu虽然用好多颜色去整,反而令我眼花撩乱,同埋部份冷热符号用天文台既符号,有点枯燥乏味!
题外话/补充资料:
荔枝雪糕配菠萝盎,雪糕口味随你自己选择