2014-09-04
成日返工经过,晚饭后,提议不如试下沛公甜品啦!好彩等位唔算耐,三个人等左五分钟左右。今次试左三样甜品!第一样系呢个榴梿肠粉。首先质地方面,肠粉皮好滑,睇相都睇到滑到反晒光,同埋都唔会太厚。味道方面有好重既椰汁味,个人比较钟意椰汁类甜品,所以觉得唔错。入面既榴梿肉可以再多少少,比较多cream,不过榴梿肉都好甜好当造!第二样就系榴梿千层Pancake,呢个真系佢既皇牌之选呀!入口蛋皮同榴梿肉二合之一,唔会好多cream ,食得出啖啖榴梿肉既香味,同埋就算摆系枱面耐左,蛋皮都唔会林晒,都食到佢既质感。第三样就食芒果类甜品,调剂一下嘛。上面系由鲜芒果砌成既花瓣,好靓呀,原来都有大size订购,生日蛋糕又多一个选择啦。原本以为下面系普通既海棉蛋糕,咁就错啦!原来系芒果Pancake做底,蛋皮同样系千层班戟既蛋皮,薄得黎又唔会整到烂晒,入面就系cream同芒果肉,都算系货真价实,好多芒果肉!一定会再光顾,下次买个大既千层班戟返屋企食先
好彩等位唔算耐,三个人等左五分钟左右。
今次试左三样甜品!第一样系呢个榴梿肠粉。 首先质地方面,肠粉皮好滑,睇相都睇到滑到反晒光,同埋都唔会太厚。
入面既榴梿肉可以再多少少,比较多cream,不过榴梿肉都好甜好当造! 第二样就系榴梿千层Pancake,呢个真系佢既皇牌之选呀!
同埋就算摆系枱面耐左,蛋皮都唔会林晒,都食到佢既质感。 第三样就食芒果类 甜品,调剂一下嘛。
原本以为下面系普通既海棉蛋糕,
咁就错啦!
原来系芒果Pancake做底,蛋皮同样系千层班戟既蛋皮,
薄得黎又唔会整到烂晒,
入面就系cream同芒果肉,都算系货真价实,好多芒果肉!
一定会再光顾,下次买个大既千层班戟返屋企食先