2016-05-19 318 浏览
呢间野位于小妹屋企附近,吾系住呢区既人要揾呢间小店系有难度😂 因为佢并吾近荃湾市中心。虽然话呢间甜品店好近小妹,但直到今晚先系小妹第一次食🙈🙈同两个朋友系附近食完饭之后就过黎食糖水啦~呢个系小妹叫既 #宝石森林 🍵 ($46)主要系牛奶同抹茶雪糕两沟,配料有焙茶同抹茶啫喱、抹茶脆饼、红豆同埋脆粒。雪糕软滑,抹茶味够浓,不过牛奶果边觉得甜左少少。焙茶啫喱几出色,有回甘😍 要弹下既系...最底既红豆好甜🤔🤔🤔🤔朋友叫既杨贵妃($34)入面包括左杨枝汁、芒果啫喱/布丁、水晶珠、芒果粒、小丸子、椰果同雪糕,都几足料。芒果肉几多,而且大大粒。丸子细细粒几烟韧,西米用既系大粒既款式,软硬适中。不过朋友话个甜品整体甜左d....呢个榛子香蕉列日窝夫($46)都系朋友叫既,面头系3.6牛奶软雪糕,咁上面都有提及过个雪糕系偏甜。窝夫份量够大,富蛋香,吾错。根据朋友形容,佢话整体个甜品都系偏甜。小妹认为佢呢度既抹茶甜品都好似几出色咁,迟下要黎试埋其他抹茶野!😍😍

同两个朋友系附近食完饭之后就过黎食糖水啦~
朋友叫既杨贵妃($34)

2016-05-18