2018-06-03 327 浏览
在中环晚饭后专登搭720过去西湾河食甜品,其实晚饭后就应该食细细份甜品就好了!不过我本身好喜欢甜品忍唔到口叫了大大份甜品!点了 朱古力窝夫 老板说要等25分钟,我都要等窝夫含有重量级朱古力味,暖暖的微脆外层食食吓觉得食紧朱古力布朗尼呢!淋上朱古力浆,配新鲜香蕉片减轻朱古力甜腻感觉,而朱古力雪糕呢!感觉雪得够冻唔会一食就溶晒,雪糕本身亦没有溶过翻雪有雪块冰粒的感觉……之前有些甜品店可能雪糕卖得比较少连d雪糕硬块都比客人食~要不得的行为。这里可能流量大所以没有这个问题。其实晚饭后已经好饱,再食这个仲饱!终于,食唔晒唔好浪费自备食物盒带走窝夫。下次可以唔食晚饭,直接食这款当晚餐了!杂果杨枝上枱见到材料份量十足,比起好多之前其他店舖出咗名的杨枝金露(食过好几间都觉得失望)~酱汁味道呢间店呢个价钱比足料个底生果份量十足唔会得几粒,芒果浆有芒果味,花奶也比得份量够,已很久很久没有食到味道似返杨枝金露的甜品了就算系之前出名杨枝金露的店舖亦偷工减料了完全唔系当初的味道,希望店舖不受租金人工影响质量啦!多谢美味甜品呀!

点了 朱古力窝夫 老板说要等25分钟,我都要等

朱古力窝夫

下次可以唔食晚饭,直接食这款当晚餐了!

杂果杨枝
杂果杨枝

2018-06-02
$55 (宵夜)