2011-11-17
同老公&朋友食完烧味梨铜锣湾行街。因为朋友系澳洲习惯饭后要啡一啡,所以就去18G试吓。第一次梨,感觉好新鲜...奇特... 明明铜锣湾好多人,18G内系另一个世界。咖啡哥哥都好有耐心同我讲解D茶。我饭后饮咖啡会训唔到,唔想饮ROSE,所以叫咗牛蒡茶$35(哦叫Burdock Tea...)。个茶杯好靓呀!牛蒡茶都好特别,有D似人参 - 好甘甜。适合对象:1. 生活紧张忙碌者、经常外食、工作压力大导致排便不顺畅者;2. 爱美养颜者;3. 蔬菜水果摄取不足者。特性:1. 帮助维持消化道机能,改变细菌丛生态、使排便顺畅;2. 促进新陈代谢,减少疲劳感,有助于入睡;兼具养颜美容健康的维持。老公&朋友就叫咗18G出名的PICCOLO LATTE $25,系平时LATTE既一半,会比LATTE浓。朋友话好饮,真系有D似澳洲D咖啡! 我下次都要试吓! ><个Homemade Banana Bread $22?好好食!!!香蕉味好重、唔会好甜、质地好松软! 我地都觉得唔加蜜糖会好食D。Orange and Poppy seed Bread $22?好香!一粒粒poppy seed 咬
个茶杯好靓呀!牛蒡茶都好特别,有D似人参 - 好甘甜。 适合对象:
2. 爱美养颜者;
3. 蔬菜水果摄取不足者。
特性:
1. 帮助维持消化道机能,改变细菌丛生态、使排便顺畅;
老公&朋友就叫咗18G出名的PICCOLO LATTE $25,系平时LATTE既一半,会比LATTE浓。朋友话好饮,真系有D似澳洲D咖啡! 我下次都要试吓! >< 个Homemade Banana Bread $22?好好食!!!香蕉味好重、唔会好甜、质地好松软! 我地都觉得唔加蜜糖会好食D。
Orange and Poppy seed Bread $22?好香!一粒粒poppy seed 咬落好得意。我地三个就觉得Orange bread 加咗牛油之后好食D滑D!
上述两种蛋糕都系佢地自家制,可以控制有几甜!! 唔错!!!
好饱~ ^ ^d
下次我要饮咖啡!! > <