2021-05-22
系尖沙咀既一个角落 一间日式supermarket里面 揾到呢间主打饭团🍙亦有便当🍱既食店!唔行过黎都唔知道呢度收埋左间食店 差d就走宝🥺呢度以外卖形式为主🥡supermarket亦有提供进食空间俾大家🤓所以买完系度食都唔怕😝-🔸酱烧素牛肉枝豆高菜饭团呢度既饭团配搭比较新颖同特别 而且选择都多😌未试过素饭团 所以就拣左佢!配料系均匀咁混入左饭团里面 而唔系只系中间位😬所以你咬紧每一啖同每一个角落 其实都会食到有配料👍🏼唔会食到头头尾尾既时间只系得饭😋而且每粒饭都沾上左酱烧汁 亦都唔会有淡茂茂既情况出现🤤紫菜密封左 俾客人食用既时候先打开 所以块紫菜拎出黎既时候依然都系脆卜卜👍🏼-🔸日本紫苏烤鸡肉软骨海苔温泉玉子丼首先要赞佢个饭🍚系用左五榖米混合珍珠米 健康加分💯而且米饭都煲得好 软硬度适中👍🏼加上佢个紫苏酱油好好食 净系捞汁食饭都已经够开心😂捞埋个温泉玉子 真系赢晒🤤烤鸡肉同鸡软骨都入味 份量都好多😌比较细食既女仔未必食得晒🤭-🔸唐扬炸鸡食日式野见到炸鸡🐓唔知点解就会有个本能反应要嗌黎食😂即叫即炸 香到我晕呀🤤鸡肉嫩滑 每旧都大大旧 炸粉都无沾得过多👍🏼仲有旧柠檬仔俾你自己调味 合格合
🔸酱烧素牛肉枝豆高菜饭团
呢度既饭团配搭比较新颖同特别 而且选择都多😌未试过素饭团 所以就拣左佢!配料系均匀咁混入左饭团里面 而唔系只系中间位😬所以你咬紧每一啖同每一个角落 其实都会食到有配料👍🏼唔会食到头头尾尾既时间只系得饭😋而且每粒饭都沾上左酱烧汁 亦都唔会有淡茂茂既情况出现🤤紫菜密封左 俾客人食用既时候先打开 所以块紫菜拎出黎既时候依然都系脆卜卜👍🏼 -
🔸日本紫苏烤鸡肉软骨海苔温泉玉子丼
首先要赞佢个饭🍚系用左五榖米混合珍珠米 健康加分💯而且米饭都煲得好 软硬度适中👍🏼加上佢个紫苏酱油好好食 净系捞汁食饭都已经够开心😂捞埋个温泉玉子 真系赢晒🤤烤鸡肉同鸡软骨都入味 份量都好多😌比较细食既女仔未必食得晒🤭 -
🔸唐扬炸鸡
食日式野见到炸鸡🐓唔知点解就会有个本能反应要嗌黎食😂即叫即炸 香到我晕呀🤤鸡肉嫩滑 每旧都大大旧 炸粉都无沾得过多👍🏼仲有旧柠檬仔俾你自己调味 合格合格😌 -
🧸🌞C.ookingbear推介指数 👉🏼👉🏼8️⃣🌟