2018-06-24
肥髀毕业营,约埋同学仔爸爸妈妈一起聚一聚,有妈咪提议呢间,当日去到,楼下门口都几稳秘,要在大路入一条几暗嘅巷,搭䢂上楼,店门口好窄,店内几开扬,中餐馆格局,企理干净,桌椅唔迫,人齐就上菜茗茶($9/位)茶味几浓香!汽水🥤($15)有新嘅白可乐啤酒🍻($26)朋友饮头盘5小碟:腌青瓜:青瓜爽脆,醋汁清爽开胃!好味!粟米菘子:炸过嘅粟米粒同菘子粒,外皮有点咸香(似系咸蛋嘅味)好味腌云耳:云耳爽脆,醋味酸爽!麻酱秋葵:秋葵爽脆,有少少滑嘅汁,配麻酱好味!炸豆腐:皮微脆,豆腐嫩滑!微微咸香!精制焗蹄膀:即系德国猪手咁嘅样,皮几脆,点芥辣好味,肉咸香有点实,味道好味!点黑酱汁好味!万寿果杏汁白肺:自己喜欢呢款汤的,因为自己一定唔会整,奶白色汤够热,杏汁味唔假,好幼滑,木瓜虽然系橙色,好在仲带啲爽!肺我无食大白虾拼炸馒头🦐:虾应该系雪虾,虾肉唔够爽,好在无腥味,啲汁清爽,夹走晒啲虾再倒晒啲炸馒头落去,捞埋啲汁食,少了油腻,又脆脆地松软!好味!金蒜粉丝贵妃蚌:蚌肉熟晒,唔会韧(熟就好难嫩)粉丝索晒啲汁,唔会好油!好味野菌扒自家豆腐:卖相靓,炸豆腐好滑,炸皮挂到汁,汁唔会杰挞挞,西兰花🥦爽脆,什菌索晒
肥髀毕业营,约埋同学仔爸爸妈妈一起聚一聚,有妈咪提议呢间,当日去到,楼下门口都几稳秘,要在大路入一条几暗嘅巷,搭䢂上楼, 店门口好窄,店内几开扬,中餐馆格局,企理干净,桌椅唔迫,人齐就上菜
茗茶($9/位)茶味几浓香!
汽水🥤($15)有新嘅白可乐
啤酒🍻($26)朋友饮
头盘5小碟:
腌青瓜:青瓜爽脆,醋汁清爽开胃!好味!
腌云耳:云耳爽脆,醋味酸爽!
麻酱秋葵:秋葵爽脆,有少少滑嘅汁,配麻酱好味!
炸豆腐:皮微脆,豆腐嫩滑!微微咸香!
野菌扒自家豆腐:卖相靓,炸豆腐好滑,炸皮挂到汁,汁唔会杰挞挞,西兰花🥦爽脆,什菌索晒啲豉油,烟韧好味!
椰香脆皮吊烧鸡🐔:卖相几好,皮几脆,我食鸡胸都唔嚡,不过唔觉有椰子味🥥!
鲜淮山杞子胜瓜🥒:淮山清爽,胜瓜索晒啲汤,好味!
飘香荷叶饭🍚:荷叶香,饭啡色够味,松软好味!
姜汁榚:热辣辣,姜汁香微微辣,烟韧好味!
食物真系不错,真系每款都好味!(以我一向唔喜欢食围菜嘅我来讲,我觉得好味其实好难)男店员一个人招呼,好平实,虽然唔算细致,不过好勤快,上完菜又要攞汽水!之后有其他客人,所以佢一个都好忙!
唔赶人唔会催促食,一班人可以慢慢倾偈!好尽兴!