2020-05-28 498 浏览
Fd 子3月生日,但果阵疫情好严峻,我地当然乖乖留家😜, 现在疫情好点当然要补祝生日🎂她想afternoon tea,我当然奉陪🤣,周围揾边度可以坐耐d,Kelly Hotel星期一至五可以坐2:30-6,饮品可以无限添,一于就订呢度喇😆其实好想食之前既*茶灵普洱之旅*afternoon tea,但5月头完左😭😭变呢款*仲夏法式野餐*,感觉好似size细左好多,非常小家🤣,但闻说餐厅环境几开扬,所以仍然决定黎呢度hea下❤️2:15到左,餐厅讲明饮品可无限添饮,所以要小心决定饮乜🤣🤣我地2人都叫左Iced Cappuccino, 准备起码饮番5杯先抵🤣🤣劲快黎左3层托盆,果然非常细😣🤣我一个人食都惊吾够😜我同fd子立即讲,一阵再去食其他野🤣🤣女职员Boey非常有礼貌,细心介绍3层afternoon tea👍黑蒜本地蘑菇多士,味道系几好的,但片多士细到😓, zip牙都嫌小🤣咸点有🤤:法式烟肉蛋挞,炸波士顿龙虾鹌鹑蛋,有机白露笋汤伴芝士条甜点卖相吾算吸引🤣主要系士多啤梨甜品当当:原来呢个系🍓芝士蛋糕😆😋😋咸点几好食,尤其炸龙虾鹌鹑蛋👍,个蛋仲有流心🤤🤤,都系果句,应该做大份d,呢个porti

甜点卖相吾算吸引🤣主要系士多啤梨甜品

当当:原来呢个系🍓芝士蛋糕😆

😋😋咸点几好食,尤其炸龙虾鹌鹑蛋👍,个蛋仲有流心🤤🤤,都系果句,应该做大份d,呢个portion太小家🤣我不能食露笋,fd 子讲个白露笋汤。好。好。饮😋

🍓杂莓泡芙,酸酸地不算太甜

因为fd生日,餐厅帮她准备左生日牌👍, 个scone系甜品中最吾掂😓😓,没牛油味亦吾松软,仲要细到飞起🤣,但系🍓就好香👍我地立即讲起。。快船廊既scone同朱古力蛋糕好好食😋下次再去🤤

餐厅外面环境好green好舒服😆👍

轻松坐左3 小时,饮左3杯cappuccino我已经想呕🤣去左3次 toilet,再饮我真系惊自己会响餐厅呕吐🤣,拿拿声埋单再去外面食下咸野,2条傻婆之后仲去左殡仪馆附近食大光灯云吞+炸酱面医肚🤣🤣

2人afternoon set $628,用hsbc埋单有85折,正想俾钱,友善职员Boey又有好介绍👍叫我地join 酒店的Golden Circle Membership, 立即可有75折(餐厅30/6前,weekdays有75折),于是我立即join左,加埋一只需518.1蚊,立即觉得劲抵❤️👍。

论食物,Kerry hotel的afternoon tea吾算特别好,但咸点味道几ok, 而且weekdays没分时段,环境好舒服,几hea,仲要无限添饮👍,只系。。
我今晚一定失眠啰!!🤣

2020-05-28