2018-10-25 164 浏览
小编时不时都会路过深水埗 今日咁啱去开深水埗做嘢 就灵机一触醒起「圆圆」就二话不说向Double Bubble出发٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و深水埗地铁站c1出口向左直行到长沙湾政府合署方向 系马路口左手边 隔离仲有间sharetea 平时去都要等10至20分钟 今日去可能啱啱好放完晏又未够钟放学放工 所以唔驶等好耐 由落柯打到拎上手 都只不过系大约5分钟时间👍🏻 嚟到圆圆其实都系一如以往买黑糖珍珠鲜奶😂 有分热同冻 但就无分size都系中杯 热$29 冻$28 (通常冻饮贵过热饮 佢就调返转🤔)甜度无得改 而冰度就有得要少冰走冰 但个份量亦会因为无冰垫底而相对少7成(店员都会事先讲明)我就order原汁原味正常冰🤞🏻等咗3 4个就到我 店员一如以往细心提醒返 要倒匀先饮用 !饮!咗!4!次!依然keep得住个水准 果然好野 真系饮到黑糖味 而唔系庶糖唔系死甜唔系焦糖味 你要知道依家出面好多所谓嘅黑糖珍珠鲜奶 就系庶糖珍珠鲜奶 又或者系焦糖珍珠鲜奶 但系个名就用黑糖珍珠鲜奶 完全系违反商品说明条例🙄🙄 啲珍珠都好好咬 烟烟韧韧 不过有几粒未熟透 之但系整体而言已经够攞99分(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 有下次

黑糖珍珠鲜奶

啲珍珠都好好咬 烟烟韧韧 不过有几粒未熟透 之但系整体而言已经够攞99分(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 有下次 绝对有下次👻

饮晒成杯野都仲有好多珍珠🤤🤤🤤
2018-10-25