2013-02-01
一向都有食开一寿司,每间店水准都稳定,今晚开餐先来一轮寿司,包括盐烧青柠三文鱼寿司、帆立贝三食寿司、蟹膏甜虾寿司、剑鱼寿司等,可能太肚饿,食完一轮寿司急不及待叫第二轮食物。今次发现葱金枪鱼腩卷好好食,金枪鱼腩鱼味香又滑口,亦够肥美,我觉得好食过拖罗鱼腩,一碟4件大大件,又几抵食,下次又多一样必食之选。葱拖罗甘海老寿司系季节推介,只虾好新鲜,肉身够爽又够实,但虾上面嘅拖罗就肥美,两个不同口感嘅食法,唔错。想讲下法莲草帆立贝配芒果汁,个名好长,唔影低都唔会记得,问个侍应法莲草系咩,原来系日本菠菜,未食过,但见幅图好似都吸引,点嚟试下。一上枱,卖相真系唔错,见到一卷卷绿色叶卷住白色食物,绿色叶应该系法莲草,食落口就知道入面系卷住帆立贝,加上芒果汁,都好清新,但菠菜味唔系咁浓,好似食帆立贝刺身加菠菜,味道不错,伴菜的沙律菜好新鲜,呢碟法莲草帆立贝配芒果汁当沙律食也不错。三文鱼鳍葱油唐扬即系油炸三文鱼鳍,值得赞系三文鱼鳍真系好肥美,火喉控制得好,外脆但鱼肉仍嫩滑,一咬落去鱼油充满口腔,但加埋葱一齐食,又可平衡鱼脂肪嘅油腻感觉,好食得令人停唔到口,虽然有点饱但都叫多客过口瘾。原来有特饮双生儿优惠,
原来有特饮双生儿优惠,叫两杯饮品只系$49,嚟咗咁多次一寿司都唔知,咁我同其中一个朋友就叫咗巨峰乳酸特饮及白桃茉莉红莓梳打,佢话杯巨峰乳酸好味,唔太酸亦唔太甜,好香巨峰提子味,而我杯白桃茉莉红莓梳打都好好饮,白桃味同茉莉味嘅清新配红莓嘅甜美,混合起来恰到好处,呢度饮品一向大杯,再加上两杯饮品有优惠,正!