2018-03-23
今晚同妈咪庆祝😘😘 book咗沙田呢间Fauchon食番个french dinner😝 我一早用App订枱😼餐牌入边嘅主菜同Appetizers可以有半价😸😸 抵好多!! 不过饮品同甜品就要原价架啦😗我哋book咗六点钟食 要七点半还枱👀 时间其实都够嘅😽😽 见到walk-in嘅𠮶啲客人都系要七点半还枱 间餐厅真系好旺下!Appetizer 我地选了焗蟹肉伴多士😻 Main dish🍽我哋要咗个法式鸭腿duck leg 同煎大虾带子😻😻😻 另外加左杯特饮berry rose🍹🌷 焗蟹肉伴多士作为前菜份量好足够!啲蟹肉系成个小陶瓷锅咁样上 再有五至六块多士 每一块多士薄薄地 好脆口 放劲多蟹肉上面都唔怕蟹肉会唔够😽😽😽因为份量系多到最后你可以空口食几啖😹😹好好味😻😻😻不过main dish我觉得就中规中矩啦 duck egg的确系煮得好软既 味道都够 应该比好多餐厅都有水准既 不过可能我唔太喜欢食鸭🤔就觉到无咩太中意带子就煎得唔够㶶 牛油味不足😿有d失望甜品我地就叫左款mystere choux citron揾唔番中文系咩😂 系酸酸地 柠檬咁既base 同puff既甜中和番 好好味!!不
带子就煎得唔够㶶 牛油味不足😿有d失望
甜品我地就叫左款mystere choux citron揾唔番中文系咩😂 系酸酸地 柠檬咁既base 同puff既甜中和番 好好味!!不愧系法式甜点😽😽😽