2019-02-10 584 浏览
因为happy friday,所以同同事去左呢间位于尖沙嘴嘅cafe食好西!我地叫左四款饮品、三款主菜同一款甜品,全部都好高质!四款饮品分别系玫瑰拿铁、冻朱古力、木瓜杞子牛奶同焦糖咖啡。呢间餐厅值得一赞嘅地方系咖啡可以decaf ,所以晚餐饮都唔惊会训唔著!🤪玫瑰咖啡玫瑰味好香浓;冻朱古力浓郁到好似食紧朱古力一样;木瓜牛奶味道好香,仲有木瓜肉食添,而且唔会太甜;焦糖咖啡面层嘅焦糖烤得好香脆,甜甜嘅焦糖可以中和咖啡嘅苦涩味~三款主菜分别系野菌芝士吐司、烟三文鱼披萨同carbonara。吐司上面放左大量芝士所以好香,配上沙律🥗味道更清新;烟三文鱼披萨饼皮做得好薄,烤得都都几脆身,烟三文鱼分量都好足;Carbonara 食落好香浓,意粉软硬适中。甜品系芒果热情果蛋糕🍰!味道酸酸甜甜好清新,而且蛋糕上面放左啲浸左热情果汁嘅棉花糖,相当特别😋除左食物质素高之外,cafe嘅环境都好舒服,适合一班朋友黎食饭倾计,或者一个人黎叹杯咖啡,睇下书📖都相当唔错架~

我地叫左四款饮品、三款主菜同一款甜品,全部都好高质!

2019-02-08