2023-02-23 15 浏览
呢间餐厅喺黄竹坑地铁站出行几分钟就到,喺黄竹坑游乐场附近。睇睇餐牌,有汤面、咖哩饭、越式冷檬粉、沙律、意粉、椰菜花饭同小食等,好多款唔同野食啊!😍😻😋🤤朋友想食汤面。原来有三个step:先拣面底,可选檬粉或河粉。然后选汤底,可选喇沙汤或牛骨汤。最后选配料(四选一)。朋友拣左檬粉、牛骨汤和「牛肉至尊」。「牛肉至尊」包括安格斯牛肉、牛丸、牛腩、牛柏叶和牛展,喜欢吃牛的朋友就不要错过了。汤底本身有鱼片和豆卜,再配上那么多款式的牛,超丰富!牛骨汤汤底浓郁,有好香嘅牛味。檬粉食完饱肚得黎唔会滞胃。安格斯牛肉牛味香浓有口感;好大片,一片片铺满整个汤!牛腩腍身易咬。芝芝莓莓好大杯!酸甜杂莓中和了芝士的腻感,这种配搭不错👍🏻!我嗌左流心芝士汉堡椰菜花饭椰菜花饭有南瓜蓉、牛油果蓉、藜麦同埋粟米,全部都系植物,真系好健康呀!😍👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻流心芝士汉堡一咬——芝士就缓缓流出,热辣辣小心辣嘴!芝士微咸而且芝味香浓。加$28可配$50以下饮品,加左$28嗌左杯热「斑斓鲜奶咖啡☕️」。呢款咖啡好特别!好少地方有得饮,见呢度有得饮就嗌个试下~见到咖啡师即场拉花,个拉花好靓,靓到唔舍得饮😍!影左十几张相先舍得饮😹🙈
呢间餐厅喺黄竹坑地铁站出行几分钟就到,喺黄竹坑游乐场附近。

芝芝莓莓
好大杯!酸甜杂莓中和了芝士的腻感,这种配搭不错👍🏻!

我嗌左流心芝士汉堡椰菜花饭

流心芝士汉堡

呢款咖啡好特别!好少地方有得饮,见呢度有得饮就嗌个试下~
见到咖啡师即场拉花,个拉花好靓,靓到唔舍得饮😍!影左十几张相先舍得饮😹🙈。饮落有斑斓香但唔会好甜,味道不错👍🏻!