是日小女子生日,揾餐厅庆祝既时候见到呢间餐厅长期占据排行榜之列,所以经openrice订位试试佢。Book左8:30,门外都有少量客人等候中,都系已订位既客人。场内座位唔算多,点餐需要自行到点餐处点餐用餐有限时90分钟食物选择唔算好多,价钱中等,相反饮品选择好多同埋好特别,比我感觉餐厅想主力做饮品多d。由于食物选择唔多,加上是次系庆祝生日为主,所以都选择左价钱相对较高既食品。我地使用左优惠劵,晚上8:30后食满$300会送梳乎厘。因为庆祝生日,我地想系梳乎厘上面写返祝贺字句,此项服务要收$20。野食黎得算快,第一样上枱既系脏脏紫薯鲜奶。本身系想饮黑糖珍珠鲜奶,但当晚无晒珍珠啦不过好庆幸最后饮左呢杯!一上枱既时候即刻哗左出声,真系好靓呀。影完相即刻忍唔住饮一啖先!奶味好滑好浓,系明治鲜奶既功劳紫薯味亦岩岩好,唔会好淡。饮过好多紫薯味既饮品经常都会出现紫薯味唔够既情况,呢杯绝对无呢个问题,比例岩岩好。面头既紫薯亦十分甜,呢杯饮品绝对值五星!男友选择左芝芝巨峰葡萄个底都有唔少提子嫁!味道方面,奶盖合格,芝士味较浓。巨峰提子汁酸甜比例亦岩岩好,好易入口。惟独食左几粒提子都超级酸,可能因为巨峰呢

场内座位唔算多,点餐需要自行到点餐处点餐

用餐有限时90分钟

我地使用左优惠劵,晚上8:30后食满$300会送梳乎厘。

野食黎得算快,第一样上枱既系脏脏紫薯鲜奶。
本身系想饮黑糖珍珠鲜奶,但当晚无晒珍珠啦

不过好庆幸最后饮左呢杯!
脏脏紫薯鲜奶

一上枱既时候即刻哗左出声,真系好靓呀。
影完相即刻忍唔住饮一啖先!
奶味好滑好浓,系明治鲜奶既功劳

紫薯味亦岩岩好,唔会好淡。
面头既紫薯亦十分甜,呢杯饮品绝对值五星!

男友选择左芝芝巨峰葡萄
芝芝巨峰葡萄

个底都有唔少提子嫁!
芝芝巨峰葡萄

味道方面,奶盖合格,芝士味较浓。
巨峰提子汁酸甜比例亦岩岩好,好易入口。
惟独食左几粒提子都超级酸,可能因为巨峰呢轮唔当造挂,但杯野饮又唔系酸嫁㖞,好奇怪😂,所以有少少美中不足。

主食我地嗌左呢间店较出名既龙虾蟹肉包。
龙虾蟹肉包配薯角

好老实,上枱个下真系有少许失望。
因为分量比预期细好多。

包本身无任何酱汁,食落口觉得少少干。
但亦因为无酱汁所以先食到龙虾蟹肉既鲜甜。
但食落口就觉得无咩特别,以呢个价钱本身预期会份量多返少少,味道又不算十分惊为天人,所以对佢都有少许失望。

反而薯角几有惊喜,薯仔味重,仲有洒左少少调味粉,令人食唔停口。

另一道系海胆蟹肉龙虾汁意粉。
海胆蟹肉龙虾汁意粉

又系一道性价比相当不值既主食。
龙虾汁味道尚可,唔算好出。
蟹肉份量又唔算特别多。
但要有一样不得不提就系d海胆⋯⋯⋯真系好臭呀!
我真系未食过咁臭既海胆
,就算系放题任食个d都会食到有少少甘甜,呢个我真系要用臭黎形容。
同男友食左一啖,两个都觉得臭到唔知点形容。
曾经想叫餐厅换过碟,但谂谂下都系唔好麻烦,拨开佢唔好食算。

不过真心,呢碟意粉要$188真系十分不值。

甜品系优惠劵送既原味梳乎厘,另加$20写左祝贺字句。
原味梳乎厘

未算系十分出色既梳乎厘pancake,好似有少少过熟,但胜在蛋香味够。

我无研究餐厅有无最低消费,如果黎饮杯野,倾一阵计都系唔错既选择,因为饮品的确好出色。
但食物方面真系有待改善啦
2019-12-30