餐厅: 龍點心 (軒尼詩道)
资讯:

餐厅主打新派点心💞装修采用咗马赛克砖 霓虹招牌等等好啱年轻人嚟叹菜打卡😻~-👩🏻‍🍳Idiots翻兜之选❤️‍🔥一龙大满足 $68一笼六款点心包括笋尖虾饺皇 酸菜鱼凤眼饺 松露野菌晶莹饺 蟹粉菠菜香虾饺 咸蛋黄墨鱼烧卖 同埋豌豆桃子~啱晒第一次嚟 想试多啲唔同款式嘅点心 又想打下卡嘅朋友🫶❤️‍🔥酸菜鱼凤眼饺 $42idiot试完觉得好食到另外嗌多咗一笼👅😹上面有一片鱼片 有啲花椒香气 辣辣哋 好特别~❤️‍🔥咸蛋黄墨鱼烧卖 $42同样系试完觉得好食到另外再嗌一笼👅👅咬落会爆汁~墨鱼加埋咸蛋黄咸香 味道好夹😽❤️‍🔥一口豆腐 $58入口好热 要小心😹份量好多 一口豆腐外皮金黄 外脆内软~个底有啲炸黄豆 脆脆哋好好咬😋❤️‍🔥脆脆富贵红米肠粉 $50红米肠包住咗层炸米网纸 好似炸两咁~馅料有虾肉同猪肉 面头有啲沙律酱点缀配咗三款酱汁 包括麻酱 泰式辣酱同豉油食落几丰富🤤❤️‍🔥肉松马拉糕 $58马拉糕好松软 唔会太甜~上面有大量肉松 比起一般马拉糕丰富🤤❤️‍🔥龙芋酥 $42呢款menu无图 idiot觉得好神秘就嗌嚟试下😹其实即系芋头酥 食落几松化~但一碟只有3件 仲要都系细细件~-👩🏻‍🍳Idio
餐厅主打新派点心💞
装修采用咗马赛克砖 霓虹招牌等等
好啱年轻人嚟叹菜打卡😻~

👩🏻‍🍳Idiots翻兜之选

❤️‍🔥一龙大满足 $68
一笼六款点心
啱晒第一次嚟 想试多啲唔同款式嘅点心 又想打下卡嘅朋友🫶
❤️‍🔥酸菜鱼凤眼饺 $42
idiot试完觉得好食到另外嗌多咗一笼👅😹
上面有一片鱼片 有啲花椒香气 辣辣哋 好特别~

❤️‍🔥咸蛋黄墨鱼烧卖 $42
同样系试完觉得好食到另外再嗌一笼👅👅
咬落会爆汁~
墨鱼加埋咸蛋黄咸香 味道好夹😽

❤️‍🔥一口豆腐 $58
入口好热 要小心😹
份量好多 一口豆腐外皮金黄 外脆内软~
个底有啲炸黄豆 脆脆哋好好咬😋
❤️‍🔥脆脆富贵红米肠粉 $50
红米肠包住咗层炸米网纸 好似炸两咁~
馅料有虾肉同猪肉 面头有啲沙律酱点缀
配咗三款酱汁 包括麻酱 泰式辣酱同豉油
食落几丰富🤤
❤️‍🔥肉松马拉糕 $58
马拉糕好松软 唔会太甜~
上面有大量肉松 比起一般马拉糕丰富🤤
❤️‍🔥龙芋酥 $42
呢款menu无图 idiot觉得好神秘就嗌嚟试下😹
其实即系芋头酥 食落几松化~
但一碟只有3件 仲要都系细细件~
👩🏻‍🍳Idiots食过就算

⚡️蟹粉菠菜香虾饺
有三文鱼籽点缀☺️唔腥 同虾饺都几夹
不过蟹粉同菠菜味唔算好出~

⚡️松露野菌晶莹饺
饺皮系蓝色嘅!😆
入面有四种野菌碎 有木耳几清爽~
不过松露味就唔太出

⚡️笋尖虾饺皇
虾饺皮薄大大粒 入口爽口啖啖肉😻
不过对比起其他款式嘅饺就唔算特别~

⚡️大澳虾酱鲜鱿卷 $58
外层嘅米网纸炸到脆卜卜🥰
食到啖啖虾肉同鲜鱿☺️
但虾酱味唔算好出~
⚡️凤尾虾多士 $58
炸得香脆可口 每件上面都有啲虾咁~
但份量较少 偏细件
⚡️拉丝菠萝包 $38