2017-11-03 488 浏览
呢间位于尖沙咀加连威老道楼上舖既《饮茶》系一间新派茶楼...以玩味点心为主题。佢可算是「潮流」点心既领军啊!计埋尖沙咀呢间,佢哋一共有三间铺。一间系中环、另一间就喺旺角朗豪坊。呢到既环境、格调、装修设计都优雅舒适。感觉唔会太逼夹。而且碗碟特别精致、别具心思!呢次同朋友聚会...就选择嚟呢到食晚饭。晚饭时段六点半左右去到吾太多人。倾计叙旧就系一流...因为呢到吾似得一般茶楼咁...嘈吵!尤于系晚饭时间,所以可以选择嘅点心非常之少。就只可以叫到两个包点、同一个红油抄手。另外我哋就点咗个伊面同油菜试试。包点味道就好一般。但系个伊面就做得好出色、好香。甜品方面都做得吾错,视觉上都带来惊喜!可是整体价钱方面就略贵一些啊!
伊面
甜点