2020-10-06 605 浏览
星期六,郊游后去到火炭,想揾黄店食晚餐,先至发现呢度系另一个黄店沙漠,只有伙食工业一个选择😂。入到去,发现装修同摆设非常特别,仲熟口熟面,应该有唔少电视同电影喺呢度取景。餐厅嘅一边有个舞台仔放咗乐器,应该系玩 live music 用嘅,我帮衬𠮶日冇表演,个台就自然成为食客打卡嘅好地方。叫咗碗红烧半筋半牛肉面,牛煮得几入味但系偏韧,略嫌唔够腍,汤底味浓偏油,仲有大量雪菜,对于我嚟讲系比较咸,平时食牛肉面我多数会连汤都饮埋,不过今次我要投降啦😂。食食下,忽然见到墙上面有幅事头婆嘅玉照,好滚动,差啲痛哭流涕😭。总括嚟讲,如果三五知己想 chill 想饮杯嘢倾下偈,呢度应该系好好嘅选择。