2019-09-23 86 浏览
身边另一半好钟意打边炉,所以我地会周围揾唔同既火锅店边一边佢。而我地今日就去左食一间招牌老鸭汤既火锅店试一试佢🤪环境系平时打边炉既格局,一张张大圆枱,够热闹!🕺🏿首先当然叫佢地既招牌老鸭汤老火汤底!有一只或者半只,店员同我地讲两个人半只岩岩好!跟住我地就睇下仲有咩食,店员又向我地推介另一招牌醉鸡丸!咁当然要试试佢!佢地有一样好好既野就系食丸同价钱可以加10蚊双拼另一只丸,咁样两个人都可以食多d其他野食。咁我地就拼左金沙墨鱼丸、然后叫左豆腐丸拼墨汁芝士鱼饺、冬瓜片、莲藕、油麦菜、花枝片、安格斯肥牛(大)、仲叫左一渣乌梅汁。老鸭汤老火锅,先饮后打边炉,入面有好多其他药材,好香浓,好好味!饮完就试左佢d鸭肉,半只鸭劲多肉,d肉又劲入味💯之后就开始打边炉,佢地既蔬菜配料都好新鲜。肥牛够大碟,丸类够特别,金沙墨鱼丸入面咸蛋黄味拼埋墨鱼好食,醉鸡丸咬开佢会爆汁,入面食到好浓既酒味,配埋鸡丸整成粒丸好特别!
  • 秘制老鸭锅
  • 醉鸡丸