2020-09-02
见疫情好番D 去outlet 行下,好彩晚市开番堂食,唔系又要外卖饿住番屋企,拣左间用罗宋汤做主题既餐厅试下2个人,一个食捞面套餐一个食汤面套餐就最好啦😋❣️海派罗宋汤(猪骨)+拉面+溏心蛋黎到罗宋汤专门店当然要试罗宋汤啦,menu 都写左系微辣,所以我都接受到佢既辣,个汤仲好贴心可以拣猪骨/牛骨汤底,就算唔食牛人士都可以有罗宋汤饮🥳汤除左多配料,仲有2大片猪肉,有D 日式叉烧feel,肥瘦适中,唔洗'损'骨方便进食溏心蛋真系好好食,蛋黄系橙黄色,卖相一流,而且味道浓郁,咸咸地,好想食多粒而捞面就似台式香葱油面加甜豉油,拉面弹牙吸晒D 酱汁❣️俄式清鸡汤手打乌冬+麻辣鸡柳丝汤乌冬黎到见到好多鸡丝,仲以为只系汤底,而小食我又拣左麻辣鸡柳丝,呢次真系鸡全部都系鸡🙈手打乌冬好弹牙,汤底好清唔会好油腻,麻辣鸡柳丝辣辣地,香辣惹味,而且仲好嫰滑㗎❣️粉红西柚桂花四季春好清新好有香味既一杯四季春,西柚可以好好减少油腻感,而且桂花味清清地,好好饮
2个人,一个食捞面套餐一个食汤面套餐就最好啦😋
❣️海派罗宋汤(猪骨)+拉面+溏心蛋
而捞面就似台式香葱油面加甜豉油,拉面弹牙吸晒D 酱汁
❣️俄式清鸡汤手打乌冬+麻辣鸡柳丝
❣️粉红西柚桂花四季春