2019-02-12 355 浏览
夜晚无聊时会钟意loop下社交网站睇到一间台湾过江龙嘅麻辣火锅系旺角开左新分店 订座仲有7折优惠钟意食辣野嘅我 当然忍唔住要试啦上到去 店面积比我想像中细望落应该得3-40座位不过真系好新 所以假日都唔算多人 大概一半人到配料选择多 有海鲜而且感觉上价钱合理 好似比港岛区分店抵食先叫左汤底花胶鸡汤 视觉上够抢眼 似浓厚鸡汤 有半只鸡 4-5旧花胶 朋友食得出 花胶系有发过先煲 唔似方间火锅店 要煲一排 鸡汤味浓厚 但煲极个汤都无起胶麻辣汤 叫左贵啲果个 入面系有啲牛内脏 加鸭血果冻 个果冻真系好好食 好滑 而个汤几好饮 唔会话好麻辣 令到条痢好痺痛果种 有少少蕃茄五香肉丁味咁 几特别几好饮叫左个贵啲嘅手切牛反而无乜牛肉味 又唔系特别淋 有啲失望杂菇拼盘 望落一蓝唔太多 但原来塞得几爆 几抵食无话霉或烂 正常菇菌台湾A菜 呢蓝真系抵食 食极唔完咁 塞到满满花甲好鲜甜 完埋入花胶鸡 成个汤再甜啲台湾鱼饺 原来都系等于鱼皮饺早知试下其他特式饺手打梅菜猪肉丸 无乜特别 无乜梅菜味手打丸咬落似鱼肉肠猪脚根 好钟意呢啲软骨位 好有咬口而且唔系常见配料但美中不足的是。。。其中一旧有猪毛未清干净仲要系

夜晚无聊时会钟意loop下社交网站

手打丸咬落似鱼肉肠

猪脚根
好钟意呢啲软骨位 好有咬口
而且唔系常见配料
但美中不足的是。。。其中一旧有猪毛未清干净

仲要系劲长黑色一撮
最后俾我切走左先煮