餐厅: 花斑茶社 (淘大商場1期)
资讯:

2024-02-01 150 浏览
哎吔,今日去咗间饮品店,正!首先,一杯招牌嘅宇治抹茶奶覆上滑溜溜嘅鲜奶,入口阵阵抹茶嘅苦香夹埋甘甜嘅红豆,仲有得嗌多啲珍珠!珍珠Q弹唔腻,对我来讲真系掂晒。再黎个荔枝玫瑰乌龙,严选嘅乌龙茶底,个玫瑰香呀,轻轻哋扑鼻而嚟,饮落去又唔会好似啲花茶咁系口里留太耐。荔枝嘅自然香甜,喺玫瑰花香中游走,饮完身心都觉得舒畅。同埋呢,话你知,呢度有个完熟苹果冰茶,选择咗无糖四季春,解渴之余又唔怕摄入太多糖分。苹果肉粒粒清新,茶底又有种温柔嘅甘甜,真喺饮得好开心。最后,你要试下佢哋嘅凤梨绿茶,凤梨粒粒酸甜清爽,加咗蜂蜜珍珠更加分,透心凉滋味,正所谓「夏天必备」!食完饮完之后,真系觉得开心。个店环境企理,店员态度好,仲有得慢慢拣饮品甜度。摘只辣妹心水之选,无论天气点,呢度总有一款系你嘅Pick。喂,唔试怎知?💁‍♂️🍹😉