2022-11-08
估唔到黎诺士佛台 除左可以饮野仲可以食大闸蟹同打边炉🔥渔不老系位于1/F 系楼下经过就望到有个好抢眼既红色灯牌 🏮!最正既系见到餐厅做紧大闸蟹套餐🦀 $388 连加一🤩 就试下~1️⃣火焰醉翁虾🦐我地见到d虾劲生猛😂 店员比我地过目完 就倒左劲多酒落砂煲 仲焗住d生虾系入面「饮」酒~等5分钟左右 店员就用火枪点火 睇住虾慢慢变红 火焰超劲 好似睇表演咁🔥!每人三只火焰虾 大只又弹牙 酒味香浓 🤪点埋餐厅提供嘅豉油加辣椒更加提鲜!2️⃣大闸蟹🦀套餐包每人两只 可以自选清蒸或盐焗 我地想试下边种好味 咁就每样一只😛大推盐焗大闸蟹💗 我地食到少少牛油同盐味 配埋蟹膏好惹味!当然要赞既系大闸蟹肉质鲜嫩 蟹膏又多又滑💛 我地好努力咁起埋d蟹肉黎食 食左劲耐😂3️⃣ 姜茶☕好贴心~食完大闸蟹比较寒凉 套餐系配左每人一杯姜茶 !4️⃣火锅其实渔不老平时都主打火锅🤭呢个餐包埋打边炉真系正🤗汤底四选一:四川麻辣/芫茜皮蛋/猪骨浓汤/蕃茄薯仔我地拣既系猪骨浓汤🐽 滚起既时侯都闻到好香猪骨味 仲忍唔住整左碗汤饮🤭又唔算咸!都唔错架🤪跟餐就包左肥牛黑毛猪卷并盘、蔬菜篮各一 都够两个人食 但想过火锅瘾就应该要再额外加单啦 ~5️⃣
估唔到黎诺士佛台 除左可以饮野仲可以食大闸蟹同打边炉🔥
1️⃣火焰醉翁虾🦐
2️⃣大闸蟹🦀
套餐包每人两只 可以自选清蒸或盐焗
我地想试下边种好味 咁就每样一只😛
大推盐焗大闸蟹💗 我地食到少少牛油同盐味 配埋蟹膏好惹味!
当然要赞既系大闸蟹肉质鲜嫩 蟹膏又多又滑💛
我地好努力咁起埋d蟹肉黎食 食左劲耐😂
3️⃣ 姜茶☕
好贴心~食完大闸蟹比较寒凉 套餐系配左每人一杯姜茶 !
4️⃣火锅
其实渔不老平时都主打火锅🤭呢个餐包埋打边炉真系正🤗
汤底四选一:四川麻辣/芫茜皮蛋/猪骨浓汤/蕃茄薯仔
我地拣既系猪骨浓汤🐽
5️⃣浓姜芝麻汤圆
最后仲有甜品!同样地浓姜汤可以驱寒 所以饮晒🤭
芝麻汤圆好烟韧 食完大满足🤣 唔加单都食饱饱~
6️⃣花雕酒🍶
我地好写意咁order左花雕酒😂 又几好饮 饮胜~