2001-09-19 15 浏览
星期日早上十点多,都唔系话好早啦, 入到呢间鸿星....招呼就真系差DD....我入左去,门口D亚姐都发紧梦...个个都未warmup....坐落由于向海景那厅未营业,只坐在细少的大堂, 坐左好耐...才有经理骚下我...开茶....之后那半小时,只有一个亚婶推点心....其他放在火炉的特点...全部未投入服务....直接十一点多...才开始有返D饮茶feel....开始见到一些穿灰色制服的部长开始工作....唉...茶又无咩人冲...又无咩特别点心食..叫来叫去都系叉烧包...牛肉...鲜竹卷等普通点心...都无那些个样好得意的点心...服务又麻麻...仲见到D服务生和送点心的亚婶口角...你话咩服务管理丫...价钱就5星级....服务质数比街坊茶楼还要差><...最后我都忍唔住要问下D高级经理,为何无报纸介绍的特别点心...得来答案系....只须开声和服务生落单即可...一间叫做稍为高级(我指既系价钱酒店级)的茶楼....竟然如此无管理兼失败....就算真系要帮衬呢间茶楼.,,,,都要去弥敦道那分店~><~