2019-08-31
饮茶好耐之前已经看过新闻开左呢间新派点心专门店,好多特登去人打卡叹下茶,由于对花巧的点心冇乜好感,所以一直冇打算去,那天约了朋友交易但他迟太到,要揾地方消磨时间就抱著比人㓥一次去试了这间饮茶看了餐牌收费中上,点了四碟点心玛莉伯伯(抹茶馅料包) 有色虾饺,腐乳马拉糕, 西瓜冻涷,胎菊王茶有色虾饺卖相好,够雪白,食落皮厚汁水唔够多,味道下够鲜,好吃度👍🤝不建议叫玛莉伯伯卖相好,样子可爱,蒸得好够热冇倒汗水,皮够软熟一咬开超流心,抹茶味浓,味道像甜包 抹荼控必吃 意料之外好吃好吃度👍👍🤝腐乳马拉糕卖相比较一般,未食前觉得马拉糕腐乳应该唔夹,食后觉得超正😍好似食紧砂糖腐乳蛋糕咁, 腐乳味同马拉糕味好夹 唔会互相盖过又互相辉映,味道好有层次 用玻璃樽蒸热保温好放耐了温度都可以keep住唔会咁易冻热食松软 腐乳味浓 有发酵过的酒香一口大少方便食, 愈食愈上瘾好吃度👍👍👍西瓜冻涷卖相好,整得超似西瓜 仲有核👍又有扮盐的梅子粉,味道不错有西瓜果汁味 加上梅子粉是一道不错的饭后甜品,用来作结尾好ok好吃度👍👍后记吃了四碟点心加茶芥埋单214, 以环境和食物质素来说唔算贵,想同朋友和屋企人试下D特别点心我
看了餐牌收费中上,点了四碟点心
玛莉伯伯(抹茶馅料包) 有色虾饺,
腐乳马拉糕, 西瓜冻涷,胎菊王茶
有色虾饺
卖相好,够雪白,食落皮厚汁水唔够多,味道下够鲜,好吃度👍🤝
不建议叫
玛莉伯伯
好吃度👍👍🤝
腐乳马拉糕
热食松软 腐乳味浓 有发酵过的酒香
一口大少方便食, 愈食愈上瘾
好吃度👍👍👍
西瓜冻涷
卖相好,整得超似西瓜 仲有核👍
又有扮盐的梅子粉,味道不错
好吃度👍👍
后记
吃了四碟点心加茶芥埋单214, 以环境和食物质素来说唔算贵,想同朋友和屋企人试下D特别点心我是推荐呢间饮茶,晚市比较多人 建议下午茶时间去 点心会比较多 也不用排队