2023-03-05 193 浏览
得闲饮下茶食个包, 于是就到了附近的#将军会馆品尝#点心 。因贪呢间酒楼环境阔落舒适,座位唔迫坐得舒服😌。大家都很肚饿,就点左超值套餐,有小食、粉面同埋3个点心🥧。小食点左带点辣味的冻吃开胃前菜,擂椒茄子🍆。点心则点左牛肉肠粉,牛肉正常,肠粉皮烟韧柔软,点上豉油同辣油更好吃😋。🌶️麻辣炒手,麻辣味超香。椰汁🥥流心球,流心料是椰汁西米,呢个几特别😽。干炒安格斯牛河,牛肉份量多,牛肥肉不多,配上葱花、芽菜同洋葱一并炒,美味可口。饮茶一定会点的虾饺同烧卖,虾饺皮用金箔做点缀,感觉更显贵气🤭。而烧卖嘅卖相吸引,有爽口虾肉、猪肉同菇味,够晒热辣辣很好味😋。葱油虾干伴面,葱油味好香, 不觉油腻,面条幼身爽弹, 索晒酱油好惹味👍。

🌶️麻辣炒手,麻辣味超香。
椰汁🥥流心球,流心料是椰汁西米,呢个几特别😽。

2023-03-05
下午茶