2013-02-20
上次黎加拿芬广场, 食过日本菜时见到以前湾仔的南烧北锅搬咗黎, 仲改咗有点心食, 火锅我就食过, 今次黎试吓你啲点心入到去, 普通中式格局, 一张张圆枱, 无晒之前啲卡座位, 墙身贴满明星们黎帮衬的相同留言. 果然系星级食店圆枱就更方便我地一大班人, 柴娃娃倾计因为我地多人, 佢地仲比咗间VIP房我地添. 一问之下, 原来有几间VIP房架, 一枱一房, 我未试过饮茶可以有独立房架, 好正食物方面, 款式算多, 点粉面饭, 蒸, 炒, 煮, 炸的点心都齐, 仲有小炒, 炖汤添.我觉得比之前在湾仔舖, 更多元化.我地叫咗一枱点心试试, 水准不错.真系估佢唔到, 做点心都OK㖞.最推介系有一个脆脆的肠粉(忘了名), 入面有蝃, 猪肉(我估的), 但真系好好味, 佢比炸两更脆(入面应该唔系油炸鬼黎), 超好啲,必食推介. 我地多点了几次.另外仲有一个, 笳子鱼肉, 虽然只是笳子配鱼肉, 但加酱汁后,宜系好好味.
入到去, 普通中式格局, 一张张圆枱, 无晒之前啲卡座位,
墙身贴满明星们黎帮衬的相同留言. 果然系星级食店
圆枱就更方便我地一大班人, 柴娃娃倾计
我觉得比之前在湾仔舖, 更多元化.
我地叫咗一枱点心试试, 水准不错.
真系估佢唔到, 做点心都OK㖞.
最推介系有一个脆脆的肠粉(忘了名),
题外话/补充资料:
下次我会再黎, 试吓火锅