2019-01-21
近排养生火锅大行其道outdate既我一直想试下呢间好评如潮既养生锅揾揾下无意中发现呢间玩味火锅店店铺坐落旺角地铁站隔离一栋叫726既大厦行到去发现原来都黎过栋野几次 个到成栋都好多野食上到去觉得装修好缤纷 满布街场既涂鸦而且座位都好阔落 好彩早去到有卡位坐食得好舒服 同三五知己黎岩哂我地2个人试左个海鲜套餐300零蚊都几多野食 除左海鲜同特别配料之外其他所有配料都系任食既 饮品都系任饮韩式饮品都有 岩哂唔饮汽水既朋友仔等紧锅上既时候 店员好好咁拎左两碟前菜比我地食系凉拌既云耳同青瓜 微微酸微微辣 够哂开胃另外当然仲有配料架 基本上既都有齐不过个人比较钟意食汤底原味 就无加太多酱料等左大概10分钟左右个锅已经预备好啦好特别既木桶 据闻个木桶系用杉木做系木桶加热煮过后既食材对身体有益用黎打边炉亦唔会热气其实汤底都有唔少选择我地就叫左个花胶螺头鸡汤底滚起打开桶盖一阵香味涌埋黎个汤亦都劲劲劲足料有半只鸡 N旧花胶 红枣 仲有红罗白建议可以饮淡汤先 真系好鲜甜 高质特别既地方仲有个木桶入面有好多小洞好似去浸温泉咁汤底不停喷出 好新奇而且个木桶底会捞到几粒热石春 相信系用黎帮助加热食物既不过顺带
outdate既我一直想试下呢间好评如潮既养生锅
揾揾下无意中发现呢间玩味火锅店
店铺坐落旺角地铁站隔离一栋叫726既大厦
行到去发现原来都黎过栋野几次 个到成栋都好多野食 上到去觉得装修好缤纷 满布街场既涂鸦
而且座位都好阔落 好彩早去到有卡位坐
食得好舒服 同三五知己黎岩哂 我地2个人试左个海鲜套餐
300零蚊都几多野食 除左海鲜同特别配料之外
其他所有配料都系任食既 饮品都系任饮
韩式饮品都有 岩哂唔饮汽水既朋友仔 等紧锅上既时候 店员好好咁拎左两碟前菜比我地食
系凉拌既云耳同青瓜 微微酸微微辣 够哂开胃 另外当然仲有配料架 基本上既都有齐
不过个人比较钟意食汤底原味 就无加太多酱料 等左大概10分钟左右个锅已经预备好啦
好特别既木桶 据闻个木桶系用杉木做
系木桶加热煮过后既食材对身体有益
用黎打边炉亦唔会热气
我地就叫左个花胶螺头鸡汤底
滚起打开桶盖一阵香味涌埋黎
个汤亦都劲劲劲足料 有半只鸡 N旧花胶 红枣 仲有红罗白
建议可以饮淡汤先 真系好鲜甜 高质 特别既地方仲有个木桶入面有好多小洞
好似去浸温泉咁汤底不停喷出 好新奇
而且个木桶底会捞到几粒热石春