2024-08-12
🍡🍢喜膳烧🥩🍗尖沙咀有好多居酒屋,啤酒串烧chill番晚,位于宝勒巷,岩哂饮酒食饭既朋友,餐厅会提供一块烧热既石板用温度住串烧保温,keep 住食都热👍🏻🔸 烧蛏子皇 $88 - 海鲜几高质,蛏子爽弹好大只🔸烧珍宝大扇贝$78 - 好大粒好弹牙,蒜味重但唔会抢主角扇贝鲜味。配埋粉丝味道咸香适中。🔸猪颈肉(BBQ)$29 - 拣咗BBQ酱汁,可以同孜然味道有啲分别,甜甜地,肉质爽嫩🔸手切鸡肾串(孜然)$29- 鸡肾非常之爽口,手切嘅厚度,烧得刚刚好🔸蒜蓉焗牛油杂菇$49 - 杂菇好大份,牛油味好浓🔸蒜蓉烧茄子$38 - 感觉略为细条,不过味道质地都唔错🔸烧韭菜(孜然)$29 - 呢个系我哋必点嘅串烧项目味道可以,但略嫌烧㶶咗一部份🔸 十三香烧猪仔髀2只$58 - 特别要讲一讲呢个猪仔脾,调味粉多,外面干身。内里肉质非常之嫩口,大细适中唔会感觉肥腻☺️🔸烟肉韭菜卷$32 - 呢个韭菜又keep到juicy🔸肥牛金菇卷$39 - 肥牛,金菇卷配烧汁冇得顶🔸海盐烧王牌牛舌$58 - 牛舌又系冇得弹,海盐味道加埋肉质爽嫩🍢厚度唔会太薄切👍🏻食落先有口感🔸明太子烧鸡翼$49 - 去骨鸡翼外皮烧到金黄
🔸 烧蛏子皇 $88 - 海鲜几高质,蛏子爽弹好大只
🔸蒜蓉焗牛油杂菇$49 - 杂菇好大份,牛油味好浓
🔸蒜蓉烧茄子$38 - 感觉略为细条,不过味道质地都唔错
🔸烟肉韭菜卷$32 - 呢个韭菜又keep到juicy
🔸肥牛金菇卷$39 - 肥牛,金菇卷配烧汁冇得顶
🔸明太子烧鸡翼$49 - 去骨鸡翼外皮烧到金黄香脆,人面酿咗十足满嘅明太子,外形好饱满,咬落啖啖明太子同嫩滑鸡肉,好惹味🍗
饮酒加串烧,喜膳烧坐得舒适,食饱饱之选🩷