2017-02-03 1615 浏览
黎到九龙城, 好多人都会谂起食泰国菜。食完泰国菜如果想倾下计, 都冇咩好地方。之前, 朋友介绍呢间近富豪酒店嘅酒吧。 "当下"会令人谂起活在当下, 呢个都系我一直以黎嘅理念。装修以工业风为主, 有high chair位同普通位。门口仲有两张酒桶枱。整个环境都唔错, 可以倾下计。有一系列唔同嘅酒show哂出黎, 都几壮观架。对酒有认识嘅朋友应该会好开心, 可惜我唔多识。"当下"有提供小食, 意粉, 意大利饭同甜品。后面有好多版嘅饮料, 例如: 唔同嘅红酒, 白酒, 好多whisky同highball等。仲有香港本地嘅手工啤酒。"孙悟空"好型嘅名字。Menu话佢系偏甜, 同有桃香。个酒杯都好型呀, 闻落好香, 坚有啲桃味, 感觉有甜甜的味道。饮落唔算甜, 都几特别!!!饮饮下酒, 有啲肚饿, 就叫左啲嘢食。香脆薯角同脆香鸡锤。薯角香脆, 鸡锤裹上有少少料味嘅炸粉, 唔蘸酱都好够味。蘸下泰式酸辣酱就更惹味。两款小食送酒一流。串烧拼盘: 有猪, 牛, 鸡, 每种肉都有3串, 附上沙嗲汁。串烧嘅肉事先腌过, 唔蘸汁都好够味。每款肉都啱啱好, 唔鞋口, 肉嫩。果然香口嘢系最佳下酒菜!!!越食越肚饿

"当下"会令人谂起活在当下, 呢个都系我一直以黎嘅理念
"当下"有提供小食, 意粉, 意大利饭同甜品
越食越肚饿, 叫个西班牙辣肉肠意大利饭食下
。份量刚刚好, 味道酸酸辣辣, 都几开胃, 唔会漏, 所以唔会太饱。

侍应服务都唔错, 因为有朋友唔饮酒, 会主动加水, 仲有海盐爆谷可以送酒。系九龙城饮嘢嘅新地方