2022-07-02
放假前要放松一下,放工后要同朋友去咗湾仔嘅 Busy Bird 饮酒倾计减压。店舖装修用咗特别设计风格,啤酒箱砌成枱好特别,环境舒服,令人可以身心放松门口嘅酒柜放满唔同国家嘅酒,真系好多选择,最后就拣咗呢支白酒 [ Busybird Chardonnay $380/Bottle ] 入口唔太甜,味道刚刚好,啱哂女士门饮叫咗份 [ Cold Cuts $128 ] Parmesan cheese 同 羊奶芝士 送酒真系好正,仲有Salami、Parma ham、酸瓜 及 梳打饼,一路饮酒一路倾计一路食,真系一流仲有呢款值得推介 [ Shrimp Burger $128 ] 系门口睇到个牌已经觉得好吸引,Burger 入口香脆,配大大块开胃菠萝,够哂juicy,最重要当然系厚身又香脆嘅虾饼,外脆内软,口感弹牙,再配埋秘制酱汁,加入蕃茄、菜,食落有层次,口感丰富Busy Bird Bottle Co.湾仔圣佛兰士街10号地舖
Busy Bird Bottle Co.
湾仔圣佛兰士街10号地舖