2008-08-28
O左咀, 新开张的店连KC都不给好评. 难道, 真的很差.无聊行左上山, 想找过地方坐坐, 饮杯野, 先回家. 连锁店的吸引不大, 便继续行, 大不了找到巴士站, 即坐车落山.行到卫城道, 有间好别致既餐厅, 问问可否饮杯野, 小姐带我到另一边, 佢既coffee shop.本来只想一杯ice coffee, 但有个cake set, $38 连饮. 当然不浪费机会, 吃多个 cheese cake (单叫咖啡$28, 单叫cheese cake $22, why not.) 其实环境做就, 舒服, 叹cofee, 下午茶聊天, 这里绝对是好地方. blueberry cheese cake, 不过不失, ice latte 看样靓, 饮落唔漏, 可以的.其它不能评, 只可以说, 半山饮咖啡, 叹环境, 唔错. 夜晚车不多, 日头会唔会又唔同feel呢. 下位再评吧. 相信, 短期内我不会因为他而在半山出没.饮咖啡, 俾个笑, 是可以的.
饮咖啡, 俾个笑, 是可以的.