2019-09-14 206 浏览
以前一直都只系知道有live band唱歌同chill drink,直到上星期想同屋企人食中菜生日饭,先发现原来佢系中菜menu,就一早打电话预约。菜式选择唔多,3个人叫左8样野,其中2样系见每个𩠌嘅size太少再追加的。嚟到呢种餐厅食都唔会expect佢系好大份,但都冇谂过以佢嘅价钱都可以咁少。首先阿拉斯加蟹,见佢餐单冇写明以每人份量计,所以只点了一碟,点知原来真系得四条蟹肉。好重嘅酒味,味道几好Crispy black bean chicken是全部𩠌中,算系最多最好食了。陈醋猪肉,味道同糖醋排骨一样,可惜每一旧肉都系劲厚嘅肥膏,口感好差鳕鱼好咸。。。不值一提总括嚟讲,Foxglove真系只适合饮嘢倾计听歌,嘢食份量太少而且普遍偏咸,食物质素不如普通大排档或茶餐厅快餐,收得呢个价钱但食物质素如此,令我大为失望唔系太理解点解咁多人对佢好评如潮,以后都系黎听下歌就算了。

好重嘅酒味,味道几好

鳕鱼好咸。。。

不值一提

唔系太理解点解咁多人对佢好评如潮,以后都系黎听下歌就算了。