2019-03-20 385 浏览
相信对好多人黎讲去机场不外乎老麦、Starbucks、贵宾室,但其实出左境既离港大堂仲有几间值得留意既餐厅,就好似今日要介绍既呢间。呢间餐厅行过经过见过好多次,但就未食过,原因好多香港人包括我都系会去以上提及个三个地方食野,但系机场点止呢两三间食得过呀,呢间系西式餐厅,主打汉堡包,今次就叫左个全日套餐($130)试下,呢个套餐有一个手撕猪肉汉堡、一个配菜(薯条/蕃薯条/沙律)我拣左沙律、一杯冻红茶,再另外加多个芝士辣肉酱薯条。首先黎到既薯条卖相好吸引,份量多而粗身既薯条加上辣肉酱、芝士同酸忌廉,薯条炸得岩岩好,外脆内软配埋微辣既肉酱,其实唔洗点茄汁都可以一条接一条,怕辣既朋友仔可以点埋酸忌廉黎中和番辣味同油腻既感觉。跟住黎到既汉堡包连埋配菜(沙律)一齐上,首先有黑醋汁既沙律我就唔太喜好,但都有食晒,食得出啲沙律菜都够新鲜;系咁大碗沙律隔离既汉堡包对比上好似儿童餐size,但其实个份量系岩岩好,够饱架,讲番味道先,呢个手撕猪肉汉堡味道上真系好有趣,因为个汉堡包除左夹住混左酱汁既手撕猪肉,仲有青苹果丝、葱丝,所以除左咸、甜两种味道外,仲有酸同辣,可以话一个包送俾你味蕾四个唔同既刺激,而我就
跟住黎到既汉堡包连埋配菜(沙律)一齐上,首先有黑醋汁既沙律我就唔太喜好,但都有食晒,食得出啲沙律菜都够新鲜;系咁大碗沙律隔离既汉堡包对比上好似儿童餐size,但其实个份量系岩岩好,够饱架,讲番味道先,呢个手撕猪肉汉堡味道上真系好有趣,因为个汉堡包除左夹住混左酱汁既手撕猪肉,仲有青苹果丝、葱丝,所以除左咸、甜两种味道外,仲有酸同辣,可以话一个包送俾你味蕾四个唔同既刺激,而我就拣左跟餐既士多啤梨冰茶就无咩士多啤梨味,但作为一杯餐茶都恰如其分,为呢餐做左一个美丽既完结。

每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)
味道 : 4 / 5
环境 : 4.25 / 5
外观 : 3.75 / 5
价钱 : 2.75 / 5
服务 : 3.75 / 5
回头率 : 3.5 / 5
总分 : 22 / 30

性价比:其实依呢个价钱黎讲系有少少贵,但食物既味道同份量都唔欺场,而且可以拣窗边位置仲可以睇住飞机起飞,都系一个好特别既体验,另外佢全日免收加一,如果想上机前chill下,推荐大家去下。
2019-03-20
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段