2015-03-26
是日同朋友打完羽毛球,谂极都唔知食咩好,突然醒起,好想食酱油蟹,反正6点几唔系好晏,试吓去酱缸睇吓喇,点知……去到佢竟然冇开,上嚟OpenRice揾,又唔见佢有电话、开业时间,所以好失望~~大家都决定不如去太子炑八撞吓,点知……飞的落到太子,佢话今日冇得Walk In Full晒~~唯有再谂,最后决定去奥海城食德国餐~~秘制德国咸猪手配香滑薯蓉及酸椰菜 -烧得好香脆,亦都好好肉汁,唔会太咸,本身我就酸菜绝缘体嚟嘅,所以唔会试,朋友食完即话……唔好食XDXDXD但系我真系好爱佢个香滑薯蓉,虽然……食得出佢系薯粉咁嘅味,但系我欣赏佢地中间会有薯粒,因为新鲜薯仔整既滑薯蓉系会有一股好香嘅新鲜薯仔甜味,呢个系冇,所以我估计都系薯粉加薯仔粒厨师特制酥炸薄猪柳配火腿磨菇及芝士 呢个简直系成晚亮点,好好味,好看猪肉味,虽然佢系吉列式咁炸,但系个炸皮一啲都唔厚,同日式吉列式好大分别,而且个猪扒炸完都系好淋,好Juice,上面嘅芝士同磨菇同个猪扒好夹,佢另外重配有焗薯仔,好好味~~烩和牛肉酱伴意大利面呢个同个Menu相好大出入,不过,千祈唔好俾佢个样呃到,原来系好香,好好味,话系肉酱又唔系真系肉碎形式嘅
唯有再谂,最后决定去奥海城食德国餐~~
呢个同个Menu相好大出入,不过,千祈唔好俾佢个样呃到,原来系好香,好好味,话系肉酱又唔系真系肉碎形式嘅肉酱,佢系好似焖牛肉咁一小旧一小旧咁
意粉唔系平时食开圆型𠮶款,而系幼扁意粉,其实我个人几钟意食扁意粉,因为会有啲咬口,唔会特别淋
上枱𠮶时会有啲芝士喺面,捞埋一齐更香~
其实去到呢个菜上嘅时候,我地几个都已经饱到食唔落,但系唔食又好似好嘥,都食少少试吓喇,其实真系唔错,不过其中有一款就好咸,本身我都好食得咸,但系都觉得佢太重口味~~
最后呢个当然食唔晒喇,叫咗朋友带返屋企~~