2018-05-20 508 浏览
有喜欢睇乐队表演嘅人喺到吗?🎤🥁🎸呢间Loststars由几位年轻人一齐开,希望带俾顾客味觉同听觉双重享受。佢地会定期请唔同嘅音乐人/band嚟表演,好似呢晚表演嘅乐队叫opium,主唱系法国人。平时仲会请啲本土音乐人嚟表演㗎!.呢个环境气氛下当然要叫吓嘢饮,好似我呢啲唔饮得嘅人,当然系叫mocktail嘅😛🥂Glad you came🍸($62) & Happy🍸($62)前者即系菠萝🍍+罗勒+青柠汁+辣椒粉🌶️+罗勒叶🌿;后者即系柠檬草🍋🌱+薄荷叶🌿+绿茶🍵+蜂蜜🐝。Glad you came杯边有辣椒粉,但饮落其实冇辣味(如果非常非常非常唔食得辣,可能会觉得有少少少少辣吧🤣),都几特别,我都几钟意呢款mocktail🍸.对我嚟讲,嘢食当然都好重要😂首推法国热融蜂蜜芝士🤤😍😆配上法式面包食,好满足呀😆💓芝士控表示,系要落大大pat芝士去法式面包到食😂食完面包后,净低嘅芝士都要就!咁!食!😂😂即使好油好肥都在所不计了🤰🏻但记得呢个芝士一定要趁热食!🧀好快冻然后就会变硬㗎啦!.同埋今次试咗到一啲平时冇食过嘅食物,例如牛腹精肉🐮炸薯条相信冇人不爱吧,呢到嘅薯条系指明用西班牙豚背油去炸🍟带子
有喜欢睇乐队表演嘅人喺到吗?🎤🥁🎸

前者即系菠萝🍍+罗勒+青柠汁+辣椒粉🌶️+罗勒叶🌿;
后者即系柠檬草🍋🌱+薄荷叶🌿+绿茶🍵+蜂蜜🐝。
对我嚟讲,嘢食当然都好重要😂
首推法国热融蜂蜜芝士🤤😍😆配上法式面包食,好满足呀😆💓
法国热融蜂蜜芝士配法式面包

即使好油好肥都在所不计了🤰🏻
但记得呢个芝士一定要趁热食!🧀好快冻然后就会变硬㗎啦!
同埋今次试咗到一啲平时冇食过嘅食物,例如牛腹精肉🐮
煎牛腹精肉伴墨西哥饼及阿根廷青酱

炸薯条相信冇人不爱吧,呢到嘅薯条系指明用西班牙豚背油去炸🍟
西班牙豚背油炸薯条

带子就食得多,加咗西柚泡沫嘅带子真系第一次见,几特别几有创意,食落真系有西柚味的🤣
北海道带子伴柳叶鱼卵、蜜糖豆及西柚泡沫

白酒煮海鲜米形意

呢类livehouse喺香港都唔太常见,适合喜欢band sound的人🎶🎤🥁🎸
当晚就见到坐喺bar枱嘅一班外国人饮住酒咁睇台上乐队表演,睇得出佢地非常enjoy呢🎶
法国热融蜂蜜芝士配法式面包
西班牙豚背油炸薯条