2008-07-16 106 浏览
朋友心血來潮想飲夜茶, 搵0左好耐, 決定去洪慶9PM去到, 即有位, 人唔多. 未有夜茶, 先嗌個炒蜆同鮮蠔肉碎菜甫炒蛋. 炒蜆一般. 炒蛋有驚喜! 蠔仔有鮮味, 蛋炒得嫩, 啖啖都有蠔同菜甫. 淨係個蛋就清晒我地每人一碗飯.伙記有人情味, 阿姐叫我地係咪講野, 飯食完但D小菜又未清, 就問我地要唔要加碗飯同茶, 仲同我地聊下隻掛牆龍蝦標品.等到10:30pm, 終於見到伙記拎住一大盤一大盤0既點心出來. 盅頭飯最愛歡迎. 我地偏愛點心. 叫0左鴨腳紮, 山竹牛肉, 燒賣, 春蛋燒賣, 粉果同蒸釀豆卜. 我鍾意鴨腳紮同山竹牛肉, 兩隻好足料. 一句講晒, D點心好有舊式茶樓feel.若去飲夜茶, 門口可以泊一陣車, 伙記會幫人睇水.
朋友心血來潮想飲夜茶, 搵0左好耐, 決定去洪慶

若去飲夜茶, 門口可以泊一陣車, 伙記會幫人睇水.
$90 (宵夜)