2015-12-29
小女子对西班牙菜系异常钟爱,前一排睇到杂志报导呢间餐厅,都好似几唔错又有西班牙厨师,咁我就满心欢喜的约左几位姐妹嚟试下啦!位于棉登径的尽头,宁静感同热闹的尖沙咀购物区相映成趣,而大玻璃可以看到街外,感觉都算开扬唔错!先拣野饮,呢度嘅Sangria 都有成十几款,本来我就唔太饮得,好易醉,但呢度唔饮Sangria的话,就只可饮果汁,加上店员话可以减少酒精量,所以我都拣左杯以草莓同荔枝为主调的Sangria 啦!)味道就不宜多讲啦,因为我呢个系减少了酒精,可以讲嘅系水果都几新鲜,味道都几顺喉的!呢度啲Sangria 颜色缤纷,我酒量浅,未能每杯呃一啖,所以真系俾唔到意见了,大家自己去试啦!叫左几个tapas share, 份量真系食过的西班牙餐厅中偏少嘅!我谂要饱,我要单挑十碟八碟!先叫左 Barcelona Bomba入面系薯蓉嚟,炸得都香脆酥软,上面有少少蕃茄酱,不过一客得四粒,未免太精致了吧!Braised Mushrooms菇身属于厚肉味道鲜甜,混合生蛋口感更为滑溜,松子仁增加咬口及香口度,味道不过不失。Seared Tuna半熟吞拿鱼,又系精致过人,其实Portion 太细,我实
感觉都算开扬唔错!
所以我都拣左杯以草莓同荔枝为主调的Sangria 啦!)
我谂要饱,我要单挑十碟八碟!
先叫左 Barcelona Bomba
半熟吞拿鱼,又系精致过人,其实Portion 太细,我实在尝不到内熟半生的双重口感,
可能我要单挑一整碟才可尝出真味吧!
蒜片虾,一上枱吓左一跳,我闻到家母煮的椒盐虾味,而且无滚油又连壳,
因为我唔想剥壳,所以连掂都唔想掂(港女),不过朋友剥埋就唔同啦,
虎虾都弹牙嘅,但味道少少怪异。
但我都食左好多,因为我唔食饭会冻死啫!