2016-10-19 206 浏览
最近系 facebook 见到朋友系饲说打咭,搞到自己都好想打埋一份,于是拣左今晚去。位于铜锣湾既餐厅都颇有气氛,被安排到一个位置坐。不过一坐下已经比旁边既坐位吸引,旁边既坐位自成一角,枱面放有旧式打字机,甚有特色。估唔到过左一阵该坐位既客人就埋单,终于一尝到秘位既滋味。餐牌食物唔算好多,但就有好多特色饮品。手工面包,沙律配柚子汁,意式蔬菜汤手工面包热辣辣,拿起要小心,食落十分松软,记得衬热食。食既时候我就钟意配埋意式蔬菜汤一齐食,蔬菜汤并非一般流质既汤,而系整到较为杰身既形态,入口感觉味道更香浓。黑豚肉泡菜杂菌酱汁饭骤眼睇好有煲仔饭既感觉,深啡色既饭加上黑豚肉,系煲仔饭既格局,当然眼前呢个饭靓太多。黑豚肉有嚼劲,但唔韧。饭入口黏黏的,但饭质比煲仔饭软身,味道浓。仲有少量既泡菜做点缀,令味道丰富,又唔会太辣。Oreo 冰山Oreo 朱古力都几大杯,一个人饮都几饱,有好香朱古力味,又唔会太甜,碎冰够细,入口舒服,当然唔少得Oreo饼。难得第一次嚟就咁好彩坐到秘位,当然唔可以食完就走咁浪费,点都要留多一阵影下相先。
估唔到过左一阵该坐位既客人就埋单,终于一尝到秘位既滋味。
餐牌食物唔算好多,但就有好多特色饮品。
手工面包,沙律配柚子汁,意式蔬菜汤

黑豚肉泡菜杂菌酱汁饭

Oreo 冰山