2018-09-08
之前听朋友讲话新麻蒲个Lunch好抵食,一直都想试下,但每次唔系早得济未开,就系超多人喺门口等位,都无一次食到。今日同母亲大人出葵芳买野,可能时间尚早门口既然无人等,即刻要试下。可能啱啱开门,门口无人带位,要等一阵先有侍应见到我地出黎带位。需然得两个人,但安排左4人枱比我地,相当阔落。我叫左火山芝士泡菜炒饭加石榴果醋,妈妈叫左韩式猪肉饺子刀削面加热柚子茶,饮品先到,石榴果醋饮落个甜多过酸,唔系好似果醋,柚子茶正常。落好单侍应就放低左4碟前菜,有泡菜、芽菜、青瓜同西兰花。除左西兰花好难食,其他都正常。好快野食都黎,个炒饭超多,应该有两碗饭。虽然系泡菜炒饭,但唔系好辣,饭面有芝士,都几好食。旁边个蛋超好味,入面都有芝士。个饺子刀削面啲𩠌都有几多蚬,有两只饺子,仲有啲好似系油豆腐,不过饺子就煮耐左,一夹就散,反而个面几好食,质感似乌冬,几有咬口,个汤面都几好味,好香胡椒同麻油味。两个餐都好大份,好努力咁食晒个刀削面,但个饭就食唔晒,认真大件夹抵食。