2020-04-15
好耐无出街食饭啦!😫😫😫😫 今日外出,同家姐都系食完返先返屋企,再系屋企食饭应该会想呕 (呀妈,唔好打我呀😫😫😝😝!)本身食完个超超超饱既饭!但家姐食梗饭中途都俾公司嘢烦住,我都戥佢惨,食完饭谂住返屋企,冷不防家姐一句惩罚黄店😅😅 好!几饱都陪你!Yeah~~ (内心小剧场: 心裹暗骂,早讲,头先唔好叫咁多𩠌啦!🙄🙄🙄)经过个路痴带路,行错2条街后,终于都揾到luuu~~ 系限聚令同疫情下,依然坐满,要排几张枱,无所谓,俾多少少时间我消化下,唔该!🙇🏻♀️呢度啲店员好后生,好有礼貌呀,虽然系外面等,但都好好安排我地坐低同帮我地点餐!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😊😊😊😊 睇下食乜先。。我的姐话要点车軚人推介,一打开个menu.....um ......... 佢话要食拿破伦同waffle....🙄🙄🙄🙄 我仲好饱。。😅😅经过佢解释同威迫下,好啦,照叫啦!不过我地叫左个菠萝拿破伦,谂住无咁漏,但竟然叫左个紫薯waffle....🙄🙄🙄🙄 我个脑当时只系谂到一样嘢!好饱!😅😅等左一阵,我地有位啦!而家餐厅都好好,整个胶板隔住下,未知系咪好安全,不过起码安心啲!✌🏻👍🏻唔使一阵,甜品来啦 (预先落单的好处
唔使一阵,甜品来啦 (预先落单的好处!✌🏻✌🏻😝😝),先来个菠萝拿破伦,好脆,个cream 好香,菠萝又好甜,仲有个菠萝雪芭,好清甜,我觉得无叫错呢个,因为食完唔太漏,虽然有cream , 可能菠萝🍍中和左。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不过食完都系饱既。😥😥 再来系紫薯waffle, waffle 入面都夹左紫薯🍠,加上雪糕同蜜糖,好好食,虽然话饱,但我都食晒😝😝😝😝😝
值得一提既系呢度只要upload甜品相上Social media 再打咭就可以有雪糕一球!不过食得晒先好要,唔好浪费呀!😝😝😘😘