餐厅: 山東餃子館
资讯:

2018-07-13 569 浏览
去新OFFICE搅店完D野,又咁岩LUNCH时间,就决定系附近揾野食。我知道元州街多食肆,特别系茶记同粉面店,但一个人又唔想食咁多野,加上好想食饺子,所以就黎试下呢间山东饺子馆。饺子选择都唔少,而且有D未曾见过,不过第一次黎都系食D稳阵野牛肉饺子面 ($36)跟面既饺子有五粒,如果净饺就有十粒,本身想试煎饺,不过隔离份煎饺唔系煎到3面黄,所以无加钱转。饺子卖相唔错,大大粒好饱满,虽然皮唔薄,但正正因为唔薄唔易串,咁先可以包住D肉汁,食落唔会干争争;馅料除左牛肉之外,仲加左D好似西芹既香菜落去,唔怕有牛腥味,而且仲多左爽脆口感;不过略嫌咸左D。个面都好抵赞!! 面质弹牙烟韧,系我中意既质感,加上份量好多,食完好饱下个星期就会搬到附近番工,到时可以试埋其他味既饺子~~

牛肉饺子面 ($36)

牛肉饺面

下个星期就会搬到附近番工,到时可以试埋其他味既饺子~~
2018-07-13