2019-11-28
午餐同同事去咗定食8,今次系第二次食,仲好食过第一次,虽然货仔唔同高级寿司店,但哩个价钱系绝对无得弹。(上图系我偷食咗寿司饭)左边系系黑蒜猪软骨乌冬,个蛋令人印象深刻,仲系流心,无煮过龙,乌冬唔会淋哂,猪软骨份量好足,味道唔错。左上有个煮过嘅海苔(有啲好似胶,透明,但唔好误会😂),我将佢放咗落三文鱼面豉汤里面焗热,去到最后再饮都仲好热,满意。寿司最后先食蛋会比较好,海鲜都好新鲜,切得唔薄,三文鱼唔瘦,近腩,好好食。带子大大啖,口厚好好,个蛋系雪过嘅,最后食就无咁冻啦。哩个系同事叫嘅鳗鱼饭,烧得比较焦(半条个皮系黑色)但佢话味道唔错,食到一半佢已经开始饱,最后食哂条鱼。最后讲下餐厅环境,灯光比较暗,人手同屯门分店一样都系少,出面会比较慢,卫生当然都唔系特别好。
黑蒜猪软骨乌冬配寿司