2017-09-27 274 浏览
葵芳广场三楼有好多野食就系人都知,呢间阿佳拌面,一上电梯左转就睇到,系正清玉隔离丶又一戟对面,一眼就睇到!装修都好有台湾夜市feel,最岀名就系拌面同烫鱿鱼啦😋本来嗌个面加十蚊仲有烫鱿鱼,但因为自己一个又第一次食,唔敢嗌太多,于是就咁嗌左个招牌肉燥拌面!仲有几款汁可以拣,我就拣左沙茶汁。好在去𠮶阵人唔多,等左一两分钟,已经有得开饭啦! 不过呢间冇位坐,堂食其实就系企系到食,或者好彩既就可以坐系葵广三楼既凳食😹招牌拌面有豆腐丶溏心蛋丶黄萝卜丝丶面同肉燥(废话),攞上手热辣辣!いただきます~我自己唔系好钟意食佢既豆腐,因为不算入味,但平时不爱吃肉的我非常钟意佢既肉燥!就咁食都唔会太咸,配埋面同黄萝卜丝,正呀!对溏心蛋好有要求既我,觉得佢既蛋黄不得了,捞埋落面到简直一流。粒蛋虽然咁既色,但系就不太入味。而说好的沙茶汁都不算味浓,就黎食晒见到底啲汁先醒起原来有沙茶汁。食晒成个都饱晒啦,细食既建议同fd子share,咁就可以食埋葵广其他美食。我都会encore,下次试埋烫鱿鱼同麻辣汁!😋

装修都好有台湾夜市feel,最岀名就系拌面同烫鱿鱼啦😋

好在去𠮶阵人唔多,等左一两分钟,已经有得开饭啦!

2017-09-24
  • 招牌肉燥拌面