2024-03-21
- 尖沙咀|Harlan's -Set DinnerAppetizer▪️香煎北海道带子配脆西米,法式香梨及荔枝果蓉带子煮得啱啱好,好鲜嫩。面头除咗有块脆西米,仲有啲鱼子酱,增加口感。而法式香梨及荔枝果蓉就带出甜味▪️蓝龙虾沙律配车厘茄,百合及话梅汁🥗蓝龙虾爽口弹牙,配上车厘茄、百合,好清新,话梅汁微微酸,好开胃,适合作为前菜Soup▪️牛肝菌汤配白松露油🥣侍应会喺上枱后先将汤倒入装有牛肝菌嘅碗内,可以见到有好多牛肝菌,好足料,味道香浓Main Course▪️香煎西班牙红虾扁意粉🦐🍝伴风干日本车厘茄配火箭菜香草酱红虾有好多虾膏,好香。香草酱唔会太过浓稠,扁意粉亦都煮得够干身,整体感觉比较清爽,唔会好腻▪️慢煮美国极级牛腹扒🥩配牛肝菌黑松露薯泥叫咗5成熟,煎得啱啱好,中间保持粉嫩。另外牛腹扒肉质富有弹性,唔系好腍𠮶种,比较有咬口,而且肉味浓厚,配埋牛肝菌、黑松露薯泥,味道有层次Dessert▪️绿茶白朱古力慕丝配红豆雪糕🫘绿茶白朱古力慕丝幼滑,味道唔会过甜,配埋红豆雪糕,perfectHarlan's📍尖沙咀弥敦道100号The ONE 19楼
Set Dinner
Appetizer
▪️香煎北海道带子配脆西米,法式香梨及荔枝果蓉
▪️蓝龙虾沙律配车厘茄,百合及话梅汁🥗
Soup
▪️牛肝菌汤配白松露油🥣