2023-06-24
📍「Blendin Restaurant & Lounge」- 铜锣湾L今次食食食之旅黎到铜锣湾😌今日lunch 揾咗间靓靓餐厅同闺蜜👭庆祝生日🥰📷餐厅位于Sugar+ 19楼,以米白色为主调,望落好舒服环境好relax,佢有分室内同露台座位,见到今日天气都唔错,就拣咗出面望住靓靓维港景色enjoy lunch 🍹🌤出面都有多部风扇,所以唔惊会太热☀️🍽Lunch Set💰HK$228✨推荐指数:8/10🍴Soup餐汤🎃南瓜忌廉汤:饮落口感好creamy 幼滑,甜甜哋唔错🍴Salad沙律新鲜沙律菜、小蕃茄,配埋黑醋汁几fresh😀🍴烧日本原条火箭鱿鱼鳗鱼饭原条鱿鱼🦑包住香喷喷嘅鳗鱼饭,卖相一流💯鱿鱼涂上日式烧汁去烧,食落外皮甜甜哋,肉质弹牙有咬口😋内里嘅鳗鱼饭加上蒲烧鳗鱼汁,香香甜甜,仲食到粒粒鳗鱼肉,好食😛🍴心太软💰HK$168✨推荐指数:8/10同闺蜜庆祝生日🎂当然唔少得甜品啦😚餐厅好甜心帮我哋加埋「Happy Birthday🥳」心太软外层焗得好松软,一切开就见到流心嘅朱古力酱,食落香甜唔算腻,再配埋雪糕同新鲜水果粒,配搭几好,不过雪糕融得好快🤣影完相已经冇咗一半🫢🍴Pussy F
L
今次食食食之旅黎到铜锣湾😌
今日lunch 揾咗间靓靓餐厅同闺蜜👭庆祝生日🥰
🍽Lunch Set
💰HK$228
🍴Soup餐汤
🎃南瓜忌廉汤:饮落口感好creamy 幼滑,甜甜哋唔错
🍴Salad沙律
新鲜沙律菜、小蕃茄,配埋黑醋汁几fresh😀
🍴烧日本原条火箭鱿鱼鳗鱼饭
原条鱿鱼🦑包住香喷喷嘅鳗鱼饭,卖相一流💯
🍴心太软
💰HK$168
同闺蜜庆祝生日🎂当然唔少得甜品啦😚
餐厅好甜心帮我哋加埋「Happy Birthday🥳」
🍴Pussy Foot
💰HK$68
望住靓景又点可以唔嗌杯野饮chill 吓🍹
呢杯系橙汁、菠萝汁、牛奶同少量grenadine 调制而成,饮落香甜清新,菠萝汁好出,夏天饮一流🤗
🍴First Timer
💰HK$68
✨推荐指数:8/10
呢杯系荔枝、青柠汁、薄荷叶、蜜糖同梳打水调制而成,杯内仲有粒粒荔枝肉,饮落非常清新,薄荷味好重,无咁中意饮甜野嘅朋友仔就最岩呢杯啦 🍋