我需要投诉,我经朋友介绍今天来到旺角新世纪你哋的餐厅帮衬,我系非常之失望,你们的餐厅其中一位戴眼镜女服务员服务态度认真差,我唔知你们餐厅服务客人标准去到边,其他餐厅waiter 面对客人起码都有少少笑容,这位女服务员虽然带着口罩,但都可以睇到佢系木口木面, 声线都唔友善,我在点饮品的时候,我望著餐牌只不停留不到10秒, 个位女服务员声线极之差叫我「快啲」,当时餐厅不是坐满或有很多客人等点餐,我点了一杯Ice Latte , 但5秒之后我话唔要,我要ICE 抹茶Latte, ( 手指指着餐牌饮饮品嘅名),我即刻见到佢同水吧讲取消,我听到水吧话已经整咗,但又冇搞错,服务员都未同客人履单叫咗什么?水吧就开始即刻整左?这位女服务员亦都冇同我讲水吧已经整咗,最后都系嚟咗杯Ice Latte !呢间日本餐厅请呢啲质素既服务,冇耐性之余又冇笑容,又冇礼貌吹客人快啲落单,仲衰过街边啲茶餐厅,用餐整个过程非常之不愉快!我会叫我身边嘅朋友唔好嚟呢间餐厅帮衬!

2023-09-05
  • 忌廉焦糖吉士布丁