2018-02-06
听闻芝士饺系落重本用左巴马臣芝士, 车打芝士 & 马苏里拉芝士 做馅料, 钟意食芝士的我, 当然要试下啦. 皇牌芝士四重奏 (芝味乐园) 清汤 三重芝士饺: 芝士味香浓, 感觉成个口腔都充满芝士味, 但又唔会有好 “漏”的感觉. 黑松露芝士饺: 芝士味已经成功被黑松露香味抢左风头, 黑松露香味非常之突出. 好惹味. 蕃茄芝士饺: 蕃茄味好香浓, 内里啲馅食落好香甜清爽. 辛辣芝士饺: 有啲似韩式的辛辣风味, 口感微辣容易入口. 重庆酸辣粉 (小辣) 粗身红薯粉口感烟烟韧韧好弹牙, 啲花生又够香脆. 由于叫左小辣的关系, 所以汤底唔系太油同太辣, 容易入口. 麻辣中带有醋香酸味, 非常开胃惹味. 卤水拼盘 4款小食都卤得好入味. 鸡中亦 & 牛展软腍易咬, 鸡蛋入味得黎又唔会实的的, 牛肚好爽口弹牙. 卤水汁都几香, 偏甜唔会好咸. 拍青瓜 冰凉的青瓜口感爽脆清新, 酱汁唔会好辣, 容易入口. 热豆浆
皇牌芝士四重奏 (芝味乐园) 清汤
蕃茄芝士饺: 蕃茄味好香浓, 内里啲馅食落好香甜清爽.
辛辣芝士饺: 有啲似韩式的辛辣风味, 口感微辣容易入口.
重庆酸辣粉 (小辣)
麻辣中带有醋香酸味, 非常开胃惹味.
卤水拼盘
拍青瓜
冰凉的青瓜口感爽脆清新, 酱汁唔会好辣, 容易入口.
热豆浆