2017-01-04 573 浏览
当日一行5个人晌西营盘揾嘢食,原本想食炸鸡,点知要等位之下,相信地胆入咗呢间北方饺子源到食睇个名就知喺食饺子,我哋叫咗两客煎(韭菜同翠玉瓜)同两客蒸(茴香牛肉同冬菇香菜),两种都好好食,啲料好足,有汁,如果个人就推介煎,啲饺表面好金黄色,但系无咩油,亦都唔会畀人觉得好油腻,值得一试!另外大家都叫咗:四川担担面——其实面质几好,唔系好lum,不过个人感觉重啲花生味就好啲鸡丝粉皮———够汁,吃到最后都继续有汁,令粉皮有味,正! 凉伴土豆丝——酸酸地,亦够爽口,可以一试山东手撕鸡饭——呢个另一个值得大家推介,我哋叫小辣,其实都唔太辣,但佢混嘅汁好特别,甜中带酸辣,啲鸡亦嫰口热豆浆夹埋大家吃咗差唔多100蚊一个人,都合理嘅。如果行开都可以一试!

另外大家都叫咗:

鸡丝粉皮———够汁,吃到最后都继续有汁,令粉皮有味,正!
凉伴土豆丝——酸酸地,亦够爽口,可以一试

热豆浆

2016-12-31